21 Απρ 2017

Valentino Rossi: Έκπληξη η συμμετοχή του Alonso στο Indy 500

Όπως όλα τα μεγάλα ονόματα του μηχανοκίνητου αθλητισμού, έτσι και ο Valentino Rossi, δεν παρέλειψε να σχολιάσει και αυτός με τη σειρά του την απόφαση του Ισπανού να λάβει μέρος φέτος στο διάσημο αγώνα ταχύτητας της Ινδιανάπολις.

Valentino Rossi - Fernando Alonso

Η απόφαση του Fernando Alonso να μεταπηδήσει, έστω και ευκαιριακά, από την F1 και το κόκπιτ της McLaren MCL32 σε εκείνο των μονοθεσίων του πρωταθλήματος NASCAR μετέχοντας φέτος για πρώτη φορά στην καριέρα του στο Indy 500, αποτελεί εδώ και αρκετές πλέον μέρες κεντρικό θέμα συζήτησης ανάμεσα στους αστέρες του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Τόσο σε τέσσερις, όσο και σε δύο τροχούς. Από τον… κανόνα αυτό δεν ξέφυγε ούτε ο εννέα φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής, Valentino Rossi, ο οποίος, όταν ρωτήθηκε χθες για την κίνηση-μάτ του Ισπανού στα πλαίσια της καθιερωμένης συνέντευξης Τύπου που πραγματοποιήθηκε πριν το εναρκτήριο λάκτισμα του αγωνιστικού 3ημέρου για τον τρίτο κατά σειρά αγώνα του MotoGP στο Circuit Of The Americas των ΗΠΑ, δήλωσε τα εξής:

«Ήταν έκπληξη, καθώς είναι περίεργο που ο Alonso δεν θα τρέξει στο Μονακό. Πιστεύω πως η κατάσταση με το μονοθέσιό του είναι δύσκολη αυτή τη στιγμή και θέλει να δοκιμάσει κάτι το διαφορετικό. Θα έχει πολύ ενδιαφέρον να δούμε τη δυναμική του Alonso στο Indy καθώς πρόκειται για έναν εντελώς διαφορετικό κόσμο, ειδικά όταν τρέχεις σε οβάλ πίστα. Τη μοναδική φορά που δοκίμασα στο οβάλ ένα αυτοκίνητο NASCAR ήταν ενδιαφέρον, αλλά όπως μπορείτε να καταλάβετε, αρκετά διαφορετικό σε σχέση με μια νορμάλ πίστα».

Ερωτηθείς αν ο Alonso έχει… βάσιμες ελπίδες να κατακτήσει την πρώτη θέση του βάθρου στο φετινό Indy 500, ο Rossi δήλωσε:

«Δύσκολο, αλλά γιατί όχι! Ο Alonso είναι ένας από τους καλύτερους, έχει εξαιρετικό ταλέντο και νομίζω ότι πέρσι ένας νεαρός πιλότος που ήταν rookie κέρδισε τον αγώνα».

Σε ερώτηση δημοσιογράφου αν υπάρχει πιθανότητα να πράξει και ο ίδιος κάτι αντίστοιχο μετέχοντας, για παράδειγμα, στις 24 Ώρες του Μαν, ο Valentino Rossi σχολίασε με το πάντοτε χαρακτηριστικό του χιούμορ:

«Η πίστα είναι πολύ μικρή σε μήκος και ο αγώνας πολύ μεγάλος!»._Χ.Α.

Περισσότερες φωτογραφίες:
  • Fernando Alonso