top icon
Επικαιρότητα

Αlta Motors Redshift MXR: Ηλεκτρικό, motocross και αμερικάνικο

Αν και όχι ευρέως διαδεδομένη στην Ευρώπη, η Alta Motors είναι μια εταιρεία που παράγει ηλεκτρικές, κυρίως χωμάτινες, μοτοσικλέτες. Μάλλον ο ήλιος εκεί στην California -όπου βρίσκεται η έδρα της- δίνει την ανάλογη έμπνευση. 

Το Redshift MXR είναι η νέα πρόταση των Αμερικάνων της Alta Motors, σε μια ηλεκτρική συνταγή που κοιτάει στα μάτια τον βενζινοκίνητο ανταγωνισμό, με κινητήρες της τάξης των 350 cc. Κάτι οι 50 ίπποι (+10 από το μοντέλο του 2017), κάτι τα περιφερειακά, δεν θέλει και πολύ να σκιαγραφηθεί το προφίλ ενός μελλοντικού «φονιά», με υποψήφια εμπορικά θύματα μικρές κυρίως εταιρείες από Ευρώπη μεριά (Beta, Gas Gas, Sherco κλπ).

Το πλέον ευχάριστο στο νέο μοντέλο είναι, μεταξύ άλλων, η γρήγορη φόρτιση, η οποία είναι υπόθεση 90 λεπτών της ώρας, όσο περίπου κρατάει δηλαδή και ο μέσος καφές στις πλατείες -και όχι μόνο- της χώρας μας. Ακόμα, το νέο Redshift, όπως κάθε νέο μοντέλο που σέβεται τον εαυτό του, είναι αδυνατισμένο σε σχέση με την προηγούμενη γενιά του, ενώ αντίστοιχα και το λογισμικό είναι ενημερωμένο, μιας και μιλάμε για γνήσιο τέκνο του San Francisco και της Silicon Valley.

Τέλος, όσον αφορά στην οικονομική προσέγγιση του πράγματος, καλό είναι να μιλάμε σε δολάρια, καθώς με 11.995 από δαύτα συν άλλα 499 για τον φορτιστή (ή 799 για τον ταχυφορτιστή) μπορεί να γίνει δικό σας αν είστε εκεί, στον τερματικό σταθμό του δυτικού κόσμου. Πάντως, είτε λέγεται Alta Motors, είτε Energica (βλ. πρωτάθλημα MotoE), είτε ακόμα και οποιαδήποτε άλλη εταιρία ηλεκτρικών δίτροχων, το σίγουρο είναι πως τα volt και τα kilowatt κερδίζουν έδαφος έναντι των οκτανίων και των ίππων. Λέτε να γίνει η «μεγάλη προσπέραση» πριν το 2020;_N.B.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ