top icon
Επικαιρότητα

Gemini Scrambler 125i CBS: Μια πρόταση με ενδιαφέρον

Η πρώτη μοτοσυκλέτα της Gemini έρχεται να καλύψει την πρόσφατη τάση των κομψών μικρών μοτοσυκλετών με στοιχεία θρυλικών μοντέλων του παρελθόντος.

Oι μοτοσυκλέτες Scrambler εμφανίζονται ήδη από τη δεκαετία του ’20 στην Ευρώπη αλλά γίνονται πιο γνωστές στο ευρύτερο κοινό τις δεκαετίες του ’50 και του ’60, κυρίως λόγω της αμερικάνικης και της αγγλικής σκηνής. Ήταν βασικά μοτοσυκλέτες δρόμου με τρακτερωτά λάστιχα και λίγες μετατροπές και ελαφρώματα, που τις έκαναν πιο εύχρηστες στην οδήγηση εκτός ασφάλτου. Σε αυτές τις αρχές πατάει και το ολοκαίνουργιο Gemini Scrambler, που μόλις έφτασε στην Ελλάδα. Πρόκειται για ένα μοντέλο που εισάγει η εταιρία Mototrend SA (αντιπροσωπεία της Kymco) και είναι η πρώτη μοτοσυκλέτα που παρουσιάζεται με το λογότυπο της Gemini. Εδώ πρέπει να ομολογήσουμε τη συμπάθεια που τρέφουμε απέναντι στις μικρές, μονοκύλινδρες μοτοσυκλέτες των 125cc και της απίθανης αίσθησης που προσφέρουν λόγω του χαμηλού βάρους και της συνολικής «ελαφράδας» στην όλη τους αίσθηση. Επίσης καλωσορίζουμε τη νέα τάση και γενιά μοτοσυκλετών cafe racer, retro, vintage, scrambler 125cc, που μεγαλώνει και στην ελληνική αγορά μετά από την Ευρώπη, όπου χαίρει άνθησης.

Τα τεχνικά

Το Scrambler έχει τετράχρονο, μονοκύλινδρο κινητήρα, αερόψυκτο με 1 ΕΕΚ και δύο βαλβίδες, τροφοδοτείται από ψεκασμό και αποδίδει 9,8 ίππους στις 8.500 rpm και ροπή 0.9kgm, στις 5.000 rpm. Η ανοξείδωτη εξάτμιση είναι χαμηλή, περνώντας κάτω από το πλαίσιο, με το κοντό και ιδιαίτερα κομψό τελικό της να ανασηκώνεται στο τέλος του. Το ρεζερβουάρ είναι αρκετά μεγάλο στα 13 λίτρα, οι τροχοί με ακτίνες έχουν διάμετρο 17 ιντσών, τα λάστιχα είναι διπλής χρήσης και δισκόφρενα υπάρχουν μπροστά (με δαγκάνα 3 εμβόλων) και πίσω, τα οποία είναι γεφυρωμένης λειτουργίας (CBS). To βάρος του είναι χαμηλό και δεν ξεπερνάει τα 126 κιλά. Το πλαίσιο είναι διπλό κλειστό, σωληνωτό με μονή ραχοκοκαλιά και οι αναρτήσεις είναι συμβατικό πιρούνι μπροστά και δύο επικλινή και ρυθμιζόμενα αμορτισέρ πίσω. Όμως, από τα πιο σημαντικά στοιχεία πάνω στο Gemini Scrambler είναι η κομψή εμφάνισή του: μακρύ και χαμηλό συνολικά στο προφίλ του, με πτυχωτή διπλή σέλα, διχρωμία στο μακρύ ντεπόζιτο, προστατευτικό στον προβολέα, μεταλλικά φτερά και πλαϊνά καπάκια, αλλά και ένα πανέμορφο πίσω φωτιστικό σώμα, πιστό στις γραμμές άλλων εποχών. Τέλος, για να τονιστεί ο χαρακτήρας Scrambler ακόμα περισσότερο, το τιμόνι είναι ψηλό «χωμάτινο» και κάτω από τον κινητήρα υπάρχει αλουμινένια προστατευτική ποδιά._Ν.Β.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ