top icon
Επικαιρότητα

Honda CB4 Interceptor: Τα πρωτότυπα καλά κρατούν (+video)

Interceptor σημαίνει «αναχαιτιστής» και προφανώς υπαινίσσεται πως το νέο concept της Honda θέλει να βάλει δύσκολα σε όσους θέλουν να το αντιγράψουν. 

Ανέκαθεν τα περίπτερα της Honda στις διεθνείς εκθέσεις περιλαμβάνουν και ένα χώρο στον οποίο παρουσιάζονται οι σχεδιαστικές μελέτες του Κέντρου Έρευνας & Εξέλιξης που διατηρεί η εταιρεία στη Ρώμη. Για το 2017 έκθεμα ήταν το CB4 Interceptor, σαν αποτέλεσμα της συνεχιζόμενης έρευνας γύρω από τη σχεδιαστική φιλοσοφία Neo Sports Café, που είδε το φως της δημοσιότητας για πρώτη φορά στην EICMA (Μιλάνο) του 2015 με το πρωτότυπο CB4 Concept.

Το νέο Interceptor ήρθε για να προσδώσει έναν Sports Endurance χαρακτήρα στην αρχική σχεδιαστική γλώσσα του CB4 Concept, δημιουργώντας μία νέα προοπτική στον κόσμο των Café Racer, στον οποίο ανήκει η συγκεκριμένη γκάμα πρωτότυπων μοντέλων. Aυτό που κάνει το Interceptor να ξεχωρίζει είναι ένα… βεντιλατέρ, το οποίο βρίσκεται στην καρδιά του προβολέα και προσωρινός ρόλος του είναι να μετατρέπει την κινητική ενέργεια της μοτοσυκλέτας σε ηλεκτρική, τροφοδοτώντας μια οθόνη αφής που βρίσκεται στο ρεζερβουάρ και την οποία δυστυχώς η Honda δεν μας τη δείχνει σε φωτογραφία για να καταλάβουμε τον τρόπο λειτουργίας της (τεχνολογία head-up displey δείχνει, στο video από κάτω μπορείτε να το δείτε από μόνοι σας).

Και λέμε προσωρινός ο ρόλος του γιατί δεν μπορούμε να πιστέψουμε ότι στήθηκε όλο αυτό το σύστημα απλά και μόνο για να φορτίζει μια οθόνη, όσο ενεργοβόρα κι αν είναι αυτή. Σίγουρα στο μέλλον θα δούμε να δίνει ρεύμα και σε άλλες εφαρμογές, σε μια υβριδική ή/και 100% ηλεκτρική μοτοσυκλέτα. Προς το παρόν, η εν λόγω οθόνη εξασφαλίζει συνεχή συνδεσιμότητα, επιτρέποντας στον αναβάτη να διαβάζει ψηφιακούς χάρτες, να κάνει κλήσεις έκτακτης ανάγκης ή απλά να συνδέει τις έξυπνες συσκευές του. Άντε να δούμε το 2020 σε τι μορφή, με ποιον κινητήρα και με τι όνομα θα βγει και αυτό στην παραγωγή._N.Β.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ