top icon
Επικαιρότητα

Triumph Speedmaster: Μία ακόμα Bonneville είναι γεγονός

Η Speedmaster δεν είναι κάτι νέο στη γκάμα της Triumph, αλλά το μοντέλο του 2018 δεν έχει καμμία σχέση με το προηγούμενο!

Παράλληλα με τη νέα Bobber Black που σας δείξαμε προ ημερών εδώ (περισσότερα μπορείτε να δείτε εδώ), το αγγλικό εργοστάσιο προχωρά στην παρουσίαση ενός ακόμα μέλους της οικογένειας Bonneville με τον ΗΤ κινητήρα των 1200 cc και 77 Hp, στοχεύοντας στο κοινό που του αρέσει η φιλοσοφία Bobber και ψάχνει για μεγαλύτερη χρηστικότητα. Πήραν λοιπόν οι άνθρωποι της Triumph μια Bobber του 2017 και προσθέτοντάς της υποπλαίσιο έδωσαν τη δυνατότητα μεταφοράς συνεπιβάτη και αποσκευών.

Γιατί τώρα υπάρχει και δεύτερη σέλα, αλλά και οι απαραίτητες βάσεις για να τοποθετηθούν σχάρες και βαλίτσες. Το έκαναν όμως με το απαραίτητο στυλ, που θυμίζει αμερικάνικα cruiser της δεκαετίας του ’50! Παράλληλα, η σέλα του οδηγού έγινε μεγαλύτερη και τοποθετήθηκε 15mm ψηλότερα, ενώ άλλαξαν θέση και τα ποδωστήρια, μετακινούμενα πιο μπροστά, προκειμένου να προσφέρουν μεγαλύτερη άνεση στις μακρινές διαδρομές. Μεγάλωσε και το δοχείο καυσίμου κατά σχεδόν 3 λίτρα (12 από 9,1), άρα ο τουριστικός χαρακτήρας ενισχύεται ακόμα περισσότερο. Τα φώτα είναι πλέον τεχνολογίας LED με τον προβολέα να αποκτά φωτισμό ημέρας DRL. Όπως και στη Bobber Black, αναβαθμίστηκε και εδώ το σύστημα του cruise control, με το μπουτόν λειτουργίας να προσφέρει πρόσβαση και στις ρυθμίσεις του ABS, του traction control και των οδηγικών προγραμμάτων.

Στα περιφερειακά θα δούμε ένα νέο πιρούνι KYB cartridge 41 mm, ενώ τα φρένα των 310 mm και o μπροστινός τροχός των 16 ιντσών είναι πανομοιότυπα με αυτά της επίσης νέας Bobber Black. Τέλος, κάτω από τη σέλα του οδηγού θα βρούμε ένα τελείως αναβαθμισμένο μονό αμορτισέρ, έτοιμο να ανταποκριθεί στα νέα του τουριστικά καθήκοντα, τα οποία επιφέρουν μεταφορά αυξημένου βάρους. Το πολύ ευχάριστο είναι πως προσφέρει και δυνατότητα ρύθμισης της προφόρτισης του ελατηρίου του.

Inspiration kits

H Triumph ισχυρίζεται ότι με τα ειδικά αξεσουάρ που προσφέρει η νέα Speedmaster θα μπορεί να κυκλοφορεί στους δρόμους σε 130 διαφορετικές παραλλαγές! Παρουσίασε μάλιστα και δύο δικές της, από τη σειρά των λεγόμενων inspiration kits. Την απόλυτα τουριστική Highway και την πιο λιτή Maverick, η πρώτη για μακρινά ταξίδια με δύο άτομα και αποσκευές, η δεύτερη για βραδινές μοναχικές βραδιές (αφού είναι με μονή σέλα!). H τιμή της βασικής έκδοσης, που μόλις έφτασε στη χώρα μας, έχει καθοριστεί στα 14.690€._Ν.Β.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ