4 troxoi website home 4 troxoi forum

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗΣ, ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ 4ΤΡΟΧΟΙ

Oliver Ciesla

Έχοντας αναλάβει την... τύχη της προώθησης του WRC, ο Όλιβερ Σίζλα είναι από τα πιο πολυσυζητημένα πρόσωπα της εποχής στο θεσμό. Τον συναντήσαμε στη Φινλανδία, για μια εφ' όλης της ύλης συζήτηση!

ΠΡΙΝ από ένα χρόνο, οπότε οι Red Bull και Sportsman Media House συνέστησαν την WRC Promoter Gmbh αναλαμβάνοντας για μία δεκαετία την προώθηση και ουσιαστικά την εμπορική εκμετάλλευση του WRC, η αισιοδοξία ήταν διάχυτη στα service park. Η σοβαρότητα των εμπλεκομένων και οι μέχρι τότε επενδύσεις τους σε διάφορες μορφές αθλητισμού ήταν κάτι σαν πιστοποιητικό που έκανε άπαντες στο χώρο να ελπίζουν σε κάτι μακράν καλύτερο από ό,τι είχαν «δώσει» πρωτύτερα οι ISC και North One, που είχαν διατελέσει στην αντίστοιχη θέση. Ωστόσο ο καιρός πέρασε, οι κινήσεις που είδαμε δεν ήταν αντάξιες των προσδοκιών, για να φτάσουμε τελικά σήμερα να προσμένουμε την εποχή των ριζικών αλλαγών, τουλάχιστον όπως ο promoter υπόσχεται.
Η χρονιά που διανύουμε μπορεί να αποδειχθεί σημαδιακή για τους αγώνες ράλλυ. Ο Όλιβερ Σίζλα, επικεφαλής της WRC Promoter Gmbh, σε συνεργασία με τη FIA και τους κατασκευαστές σχεδιάζουν την επόμενη ημέρα. Όσα έχουν ακουστεί, όπως το shootout, το οποίο θέλει να κρίνεται ο νικητής στην τελευταία ε.δ. του αγώνα, αλλά και η μεταπήδηση των αυτοκινήτων από την κατηγορία Β στην D, έχουν προκαλέσει οργή και προβληματισμό στους φίλους των αγώνων. Την ίδια ώρα, ως Έλληνες έχουμε ακόμα ένα θέμα που μας καίει, και που δεν είναι άλλο από το Ράλλυ Ακρόπολις. Στο περιθώριο του Ράλλυ Φινλανδίας, βρεθήκαμε μαζί του και μιλήσαμε... επί παντός επιστητού!

Δύσκολοι καιροί στο WRC ή θα λέγατε ότι απολαμβάνετε αυτό που κάνετε;
Σίγουρα η περίοδος είναι συναρπαστική από κάθε πλευρά, αλλά την απολαμβάνω! Στο μηχανοκίνητο αθλητισμό και στο WRC εμπλέκομαι εδώ και τέσσερα χρόνια, αφού ήμουν υπεύθυνος για την πώληση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων. Βέβαια, πάντα δούλευα πολύ στον αθλητισμό γενικότερα, αφού παλαιότερα είχα εμπλοκή με το ποδόσφαιρο και το χάντμπολ.

Η εικόνα του Ράλλυ Φινλανδίας είναι εντυπωσιακή αναφορικά με την προσέλευση του κόσμου, αλλά και την ατμόσφαιρα που επικρατεί. Κάπως έτσι ονειρεύεστε όλους τους αγώνες του WRC;
Εδώ αισθάνεσαι την παράδοση ανάμεσα στο σπορ και στους θεατές. Ο αγώνας είναι τεράστιο γεγονός για τη χώρα και αποτελεί το highlight της χρονιάς. Αυτήν την εικόνα συναντάς, ωστόσο, τόσο στο Μεξικό όσο και στην Αργεντινή και την Πορτογαλία ή την Ισπανία. Γενικά, υπάρχει τεράστιο πάθος για αυτό το σπορ! Αξίζει να σημειώσετε ότι το 2013 συνολικά στους αγώνες του WRC παρευρέθησαν στις ειδικές διαδρομές και στα service park 3,5 εκατομμύρια άνθρωποι από όλο τον κόσμο! Σκεφτείτε πόσα στάδια πρέπει να γεμίσει μία ομάδα, και μάλιστα sold out, για να φτάσει σε αυτά τα νούμερα.

Μπορούμε όμως, έστω και σε επίπεδο αριθμών, να συγκρίνουμε τους αγώνες ράλλυ με άλλες μορφές αγώνων, όπως το ποδόσφαιρο ή το μπάσκετ;
Το στοιχείο που χαρακτηρίζει τους αγώνες ράλλυ και τους διαφοροποιεί από οποιοδήποτε άλλο σπορ είναι η άμεση επαφή που έχει ο θεατής με τους πρωταγωνιστές. Μπορεί να βρεθεί δίπλα τους, να τους δει και να τους σφίξει το χέρι. Ακόμα και τα αυτοκίνητα μπορεί να ακουμπήσει κανείς. Είναι ελάχιστα τα σπορ όπου μπορείς να έχεις τόσο άμεση επαφή με τους αθλητές, κάτι που οι θεατές απολαμβάνουν. Αναφορικά με αυτό, τα ράλλυ είναι μοναδικά. Σε άλλους τομείς, όπως είναι η τηλεοπτική κάλυψη, το Ίντερνετ και τα social media, είμαστε σε καλό στάδιο, αλλά το ποδόσφαιρο είναι σε άλλο επίπεδο, και δεν μπορούμε να συγκριθούμε. Πάντως, πέρυσι είχαμε 600 εκατ. τηλεθεατές σε όλον κόσμο, το μεγαλύτερο νούμερο μετά την F1, ενώ είχαμε 5 εκατ. μοναδικούς και διαφορετικούς επισκέπτες στο wrc.com. Στόχος μας είναι, τουλάχιστον σε επίπεδο τηλεοπτικής κάλυψης, να διπλασιάσουμε τα ποσοστά μας. Επιπλέον, μόλις λανσάραμε και την εφαρμογή WRC+, που «τρέχει» και σε smartphone, και μάλιστα η ανταπόκριση του κοινού δείχνει εξαιρετική.

Ελπίζετε σε μεγαλύτερα νούμερα «πατώντας» στο υπάρχον σύστημα;
Ναι, μόνο με τη ζωντανή μετάδοση της Power Stage στο τέλος του αγώνα, όπως φέτος. Από την πλευρά μας, ως promoter, αρχικά χτίζουμε πλατφόρμες. Τέτοιες είναι το wrc.com, το wrc+, το βιντεοπαχνίδι του WRC και η επίσημη εφαρμογή του θεσμού για τα κινητά. Σε αυτές πρέπει να δημιουργήσουμε το περιεχόμενο. Τι είναι αυτό που θέλει ο θεατής; Τι μπορούμε να του προσφέρουμε - όπως βέβαια και σε όσους ενδιαφέρονται να αγοράσουν τα τηλεοπτικά δικαιώματα; Αυτήν τη στιγμή, τα στιγμιότυπα από κάθε αγώνα αγγίζουν περίπου τις τέσσερις ώρες, συμπεριλαμβανομένης της προεπισκόπησης (τα 30 λεπτά σε κάθε σκέλος και στο τέλος του αγώνα). Πέραν αυτού, συνολικά φέτος έχουμε 25 με 35 ώρες ζωντανής μετάδοσης, αρκετά περισσότερες σε σχέση με πέρυσι. Μέχρι στιγμής έχουμε καταφέρει να αυξήσουμε τις ώρες προγράμματος, αλλά και τους επισκέπτες στο site. Το επόμενο βήμα της στρατηγικής μας είναι να φέρουμε περισσότερους θεατές στο WRC, κάτι που θα μεγαλώσει το σπορ γενικότερα. Και έτσι θα φτάσουμε από τους σημερινούς 600.000.000 θεατές στους διπλάσιους. Αν συγκρίνουμε τα νούμερα των τριών πρώτων αγώνων του 2013 με αυτά του 2014, θα δούμε ότι η αύξηση των τηλεοπτικών ωρών αγγίζει το 54%. Πέρυσι κατά μέσο όρο είχαμε 46 εκατ. θεατές που παρακολούθησαν τους τρεις πρώτους γύρους, ενώ φέτος έχουμε 66! Δεν αλλάξαμε τον κόσμο. Αλλά είδαμε ότι η απόφασή μας να επενδύσουμε στις ζωντανές μεταδόσεις και στις ηλεκτρονικές πλατφόρμες ήταν αυτή που έδωσε μία ώθηση. Και απέδειξε ότι βρισκόμαστε σε σωστή κατεύθυνση.

Γενικότερα, όμως, επικρατεί μια αίσθηση ότι το κλίμα είναι τεταμένο. Πως δεν υπάρχει ανταπόκριση στην επένδυση των εταιρειών, ενώ δεν έλειψαν οι κόντρες και με τους κατασκευαστές, όπως φέτος στην Πορτογαλία, όπου οι οδηγοί δε μιλούσαν στο κανάλι του WRC.
Αυτό συνέβη στην αρχή της χρονιάς, και δεν ήταν τόσο τεταμένη η ατμόσφαιρα όσο περιγράφατε εσείς οι δημοσιογράφοι. Αυτήν τη στιγμή μπορώ να σας πω ότι το κλίμα είναι πολύ καλό. Πρέπει να αναλογιστείτε, όμως, τα εξής: στο θεσμό ήρθαν δύο νέοι κατασκευαστές, οι οποίοι θέλουν να επενδύσουν. Επιθυμούν να δουν το σπορ να μεγαλώνει και έχουν έρθει με νέες ιδέες. Την ίδια ώρα, έχουμε δύο νέες εταιρείες που ανέλαβαν την προώθηση. Παράλληλα, από την πλευρά της FIA υπάρχουν νέα πρόσωπα, όπως ο Γιάρμο Μάχονεν και η Μισέλ Μουτόν, οι οποίοι και είναι ανοιχτοί σε προτάσεις για το μέλλον. Όλο αυτό το γκρουπ ανθρώπων καταλαβαίνει ότι οι αγώνες για πολλά χρονιά παραμένουν σταθεροί τόσο όσο προς τον ανταγωνισμό όσο και ως προς τον τρόπο διεξαγωγής και το σχεδιασμό τους. Όμως, ο κόσμος γύρω έχει αλλάξει. Και βλέπουμε πως πρέπει να προχωρήσουμε με τις αλλαγές του περιβάλλοντος γύρω μας, αν θέλουμε να μείνουμε μέρος αυτού. Αυτό σημαίνει ότι οι αλλαγές πρέπει να έρθουν, χωρίς να είναι απαραίτητα τόσο ριζικές. Όσες έγιναν μέχρι σήμερα μπορεί να μην ήταν δραστικές, έγιναν όμως για το γενικότερο καλό του σπορ, αλλά πλέον πρέπει να προχωρήσουμε στο επόμενο στάδιο. Φτιάξαμε τις πλατφόρμες, αλλά πρέπει να δούμε και τι προσφέρουμε μέσα από αυτές. Να εξετάσουμε δηλαδή το περιεχόμενο.

Και πώς θα γίνει αυτό; Ποιες είναι οι σκέψεις;
Η ουσία των αγώνων ράλλυ έχει τρία στοιχεία: ανταγωνισμό, αυτοκίνητα και οδηγούς. Όσο πιο ελκυστικά και ενδιαφέροντα είναι αυτά, τόσο περισσότερος κόσμος θα μας ακολουθεί και θα μας παρακολουθεί. Ξεκινώντας από τους πρωταγωνιστές, όσο περισσότερους οδηγούς-ήρωες από διαφορετικές χώρες έχουμε, τόσο περισσότεροι θεατές θα παρακολουθούν το σπορ. Όταν έχετε Έλληνες οδηγούς εσείς στο WRC, τόσο περισσότερη προβολή θα έχει το σπορ από τα μέσα ενημέρωσης. Αν αυτό γίνει από διαφορετικές χώρες, ο ανταγωνισμός, και άρα το ενδιαφέρον θα «αναζωπυρωθούν»! Αυτό είναι, λοιπόν, το πρώτο στοιχείο που πρέπει να δουλέψουμε. Οι κατασκευαστές, η FIA αλλά και εμείς ως promoter. Στο δεύτερο επίπεδο είναι τα αυτοκίνητα. Αυτήν τη στιγμή πιστεύουμε ότι αρέσουν στους θεατές, αλλά θεωρούμε ότι θα είναι ακόμα καλύτερα αν γίνουν ισχυρότερα, αν έχουμε ξεχωριστά και διαφορετικά σχήματα-αμαξώματα, κάτι που εντέλει θα... ιντριγκάρει το κοινό. Όλα αυτά τα στοιχεία εξετάζονται από τη σχετική επιτροπή, και γίνεται ήδη δουλειά!

Ναι, και μάλιστα ακούστηκαν φήμες ότι ίσως τα αυτοκίνητα αλλάξουν κατηγορία!
Δεν μπορώ να μπω σε λεπτομέρειες αναφορικά με το ποιες θα είναι οι τεχνικές αλλαγές, αφού αυτήν τη στιγμή είναι ακόμη υπό συζήτηση, αλλά αυτό που πρέπει να δείτε είναι ότι δουλεύουμε πάνω σε αυτό, και κάτι θα αλλάξει - αν φυσικά πρόκειται να έχει θετικό αντίκτυπο και να αποτελεί ουσιαστική βελτίωση. Σε κάθε περίπτωση, έπειτα από έρευνες που έχουν γίνει με τους θεατές, διαπιστώσαμε ότι, όσο πιο διαφορετικά και όσο πιο εντυπωσιακά είναι τα αυτοκίνητα, τόσο περισσότερο προκαλούν το ενδιαφέρον. Αυτήν τη στιγμή τα πάντα είναι στο τραπέζι, πάντα σε συνεργασία με τη FIA, και θα δούμε πώς θα είναι τα αυτοκίνητα του 2017.

Κάποιες ομάδες, όπως η Citroen και η M-Sport, υποστηρίζουν ότι δεν πρέπει να γίνουν ριζικές αλλαγές, γιατί θα εκτοξευθεί το κόστος. Αντίθετα, εταιρείες που θέλουν να εμπλακούν, όπως η Toyota, επιθυμούν νέες τεχνολογίες. Πόσο εύκολο είναι να ικανοποιηθούν όλοι;
Θα απαντήσω ως εξής: σεβόμαστε τις απόψεις όλων. Στο θέμα των τεχνικών προδιαγραφών, που είναι στο προσκήνιο αυτήν τη στιγμή, δε θέλουμε να παρέμβουμε, αλλά είμαι σίγουρος ότι το κόστος είναι ένα σημαντικό θέμα και η επιτροπή θα το λάβει σοβαρά υπόψη της. Και θα έχει συζητήσεις με τις εταιρείες, των οποίων πάντα σεβόμαστε τις απόψεις, και τίποτα δε θα αποφασιστεί χωρίς τη συμμετοχή και τη συζήτηση με όσους λαμβάνουν μέρος στο θεσμό.

Και έχουμε και το τελευταίο κομμάτι, που είναι ο ανταγωνισμός...
Φυσικά, και είναι δουλειά μας με τη FIA να σιγουρέψουμε ότι και σε αυτόν τον τομέα πρέπει να είμαστε όσο πιο ελκυστικοί γίνεται. Πρέπει να φτάσουμε σε ένα επίπεδο όπου κάθε αγώνας θα έχει συναρπαστική εξέλιξη, με το αποτέλεσμα να είναι όσο το δυνατόν πιο απρόβλεπτο. Αν παρακολουθείς ένα παιχνίδι ποδοσφαίρου και ύστερα από 45 λεπτά το σκορ είναι 4-0, η επιθυμία σου να δεις το υπόλοιπο παιχνίδι δεν είναι η ίδια σε σχέση με το να είναι 2-2. Τότε τα νούμερα τηλεθέασης πέφτουν. Θέλουμε, όταν πλησιάζει ένας αγώνας στο τέλος του, έπειτα από 300 χιλιόμετρα δράσης, ακόμα και στην τελευταία ε.δ. το αποτέλεσμα να είναι απρόβλεπτο. Αν τα δύο πρώτα αυτοκίνητα μπουν στην τελευταία ειδική με 1 λεπτό διαφορά, τότε το αποτέλεσμα θα είναι αναμενόμενο. Αυτό δε βοηθάει, και δεν είναι αυτό που θέλει να δει ο κόσμος. Θα δει τρία ή τέσσερα αυτοκίνητα, και μετά το ενδιαφέρον θα μειωθεί. ¶ρα πρέπει να αυξήσουμε τον ανταγωνισμό, και αυτό θα γίνει αν μειώσουμε τις μεταξύ των πληρωμάτων διαφορές. Αυτός είναι ο στόχος. Όπως και στα αυτοκίνητα, έχουμε και εδώ μια ομάδα που εργάζεται σε αυτό το εγχείρημα, σε συνεργασία πάντα με τους κατασκευαστές, αλλά και με τους οδηγούς, τους οργανωτές και, φυσικά, τη FIA. Με ανθρώπους που είναι πολλά χρόνια στο σπορ και ψάχνουν έναν έξυπνο τρόπο να συμβεί αυτό. Όπως βλέπετε, γίνεται δουλειά που απαιτεί επικοινωνία. Και, μεταξύ μας, αυτή η επικοινωνία πλέον λειτουργεί καλά.

Πολλοί υποστηρίζουν ότι οι λύσεις που ψάχνετε, και ειδικότερα για το shootout στην τελευταία ειδική, δε θα δουλέψουν. Ότι θα προκαλέσουν προβλήματα.
Δεν έχουμε όλοι την ίδια άποψη. Κάποιοι, από τη μία πλευρά, λένε ότι δε θα είναι δίκαιο για κάποιον που θα έχει χτίσει μία διαφορά σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και ουσιαστικά θα τη χάσει. Όμως, στο τέλος της ημέρας, ο στόχος μας είναι να αλλάξουμε κάτι, και είμαστε ενωμένοι σε αυτό. Αν δούμε ότι αυτές οι αλλαγές θα μας οδηγήσουν στη σωστή κατεύθυνση, θα το κάνουμε. Αν πιστεύουμε ότι θα γίνει το αντίθετο, τότε δεν πρόκειται να προχωρήσουμε. Δεν παραπονιόμαστε για τη σημερινή μορφή του WRC. Η βάση είναι εξαιρετική και υπάρχουν οι προϋποθέσεις να γίνει ακόμα καλύτερο! Αυτό είναι το θέμα.

Ας μιλήσουμε ποδοσφαιρικά, όπως εσείς πιο πριν. Στον ημιτελικό του φετινού Μουντιάλ μεταξύ Γερμανίας και Βραζιλίας, όπου το σκορ ήταν 5-0 στο ημίχρονο, τι έπρεπε να γίνει; Να δώσει ο διαιτητής τέσσερα πέναλτι στη Βραζιλία για να αποκτήσει ενδιαφέρον το ματς; Έτσι είναι το σπορ. Κάτι τέτοιο δεν αλλάζει τη φιλοσοφία των αγώνων;
Καταρχήν, η λέξη «shootout» έχει προκαλέσει τεράστια αναταραχή. Δε θα λέγεται έτσι, αλλά βασικά ακόμη υπάρχει συζήτηση για το πώς θα είναι. Αρχικά είχε προκαλέσει αντιδράσεις, όμως έχει εξελιχθεί έτσι ώστε τα στοιχεία και η φιλοσοφία των αγώνων να μην κακοποιηθούν! Τι θέλω να πω; Το φορμά ίσως να διαφοροποιηθεί. Τι θέλουμε να πετύχουμε; Να είναι απρόβλεπτο το αποτέλεσμα του αγώνα, για όσο το δυνατόν μεγαλύτερο διάστημα. Γιατί; Για να διατηρήσουμε την ένταση και τον ενθουσιασμό μέχρι το τέλος. Είναι ο μοναδικός τρόπος να προσελκύσουμε νέους θεατές στο σπορ. Φυσικά, αν αποτελείς παραδοσιακό φίλο των αγώνων και παρακολουθείς εδώ και χρόνια το WRC, είναι πολύ πιθανό να παρακολουθήσεις τη ζωντανή μετάδοση από το πρώτο έως το τελευταίο αυτοκίνητο. Ακόμα και αν ξέρεις από την αρχή ποιος θα κερδίσει. Αμφιβάλλουμε, όμως, ότι με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσουμε να πείσουμε έναν 14χρονο από την Αμερική ή έναν 16χρονο από την Ινδία, που βλέπει τους αγώνες ράλλυ ζωντανά για πρώτη φορά στη ζωή του, να μείνει στο δέκτη του για 60 λεπτά. Χρειαζόμαστε το δράμα! Το θέμα είναι πώς θα το κάνουμε. Υπάρχουν αρκετές προτάσεις και σκέψεις. Δε θέλω να αναφέρω λεπτομέρειες, αλλά θα τις αποκαλύψουμε μόλις καταλήξουμε κάπου. Το θετικό, όπως ανέφερα και νωρίτερα, είναι ότι οι συζητήσεις είναι πολύ καλές - και αυτό δεν αφορά μόνο το στόχο, δηλαδή το να προκαλέσουμε συναρπαστική εξέλιξη στον αγώνα χωρίς να γκρεμίσουμε ό,τι έχει χτιστεί στο παρελθόν αλλά και χωρίς να αλλάξουμε τη φιλοσοφία του, που είναι η αναμέτρηση με το χρονόμετρο, όπως και ότι ουσιαστικά πρόκειται για αγώνα Αντοχής!

Οι όποιες αποφάσεις ληφθούν θα έχουν άμεση ισχύ;
Αν οι αλλαγές εγκριθούν, και είμαι αισιόδοξος για κάτι τέτοιο, η πρόθεσή μας είναι να περάσουν από το συμβούλιο το Σεπτέμβριο και να είμαστε έτοιμοι για την επόμενη χρονιά. Οι οργανωτές είναι ενήμεροι, έτσι ώστε να προετοιμαστούν και εκείνοι. Πρόθεσή μας είναι να παρουσιαστούν το συντομότερο δυνατόν οι τεχνικοί κανονισμοί που θα ισχύσουν από το 2017, και να είναι γνωστοί σε όσους τυχόν ενδιαφερόμενους κατασκευαστές, για να να προετοιμάσουν τα αυτοκίνητά τους. Το ίδιο θα συμβεί και με το πρόγραμμα της νέας χρονιάς.

Είστε ικανοποιημένος από το καλαντάρι του θεσμού όπως αυτό είναι διαμορφωμένο;
Το όραμά μας για το πρόγραμμα του WRC δεν μπορεί να υλοποιηθεί μέσα σε ένα χρόνο. Η ομορφιά των αγώνων ράλλυ έγκειται μεταξύ άλλων και στο γεγονός ότι έχουμε τη δυνατότητα να δούμε το σπορ σε διαφορετικές επιφάνειες και περιβάλλοντα. Από το χώμα της Αυστραλίας να βρεθούμε στις ¶λπεις, στο Μονακό και στο χιόνι της Σουηδίας. Αυτό διαφοροποιεί τα ράλλυ από οποιαδήποτε άλλη μορφή αγώνων. Η διαφορετικότητα. Σίγουρα, όμως, υπάρχουν πολλά που λείπουν. Όπως αγώνες εκτός Ευρώπης, αφού δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι μιλάμε για ένα Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Ή ακόμα και ένας αγώνας σε έρημο, όπως το Σαφάρι! Όμως, σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να σταθεροποιηθεί η πολιτική κατάσταση, και σίγουρα να μη βρισκόμαστε απέναντι σε οικονομική αστάθεια ή ακόμα και σε κρούσματα από επικίνδυνες ασθένειες. Είναι μια πρόκληση το να φιλοξενήσεις αγώνα του WRC. Φυσικά, όμως, θέλουμε και τους αγώνες με μεγάλη παράδοση στο θεσμό, όπως είναι η Φινλανδία ή το Μόντε Κάρλο.

Αλλά και το Ακρόπολις, να προσθέσουμε;
Ναι, βέβαια, και το Ακρόπολις είναι μέρος αυτής της παράδοσης και έχει συνεισφέρει στην εικόνα του θεσμού. Ο ελληνικός αγώνας, δυστυχώς, φέτος δεν ήταν στο ημερολόγιο, αλλά να είστε σίγουροι ότι, με την παράδοση που έχει, όντας ένας από τους πιο σκληρούς αγώνες στο Πρωτάθλημα, ήταν πολύ σημαντικός. Είναι στην ατζέντα μας, και σίγουρα στο μέλλον θα μπορούσε να επιστρέψει. Δεν μπορούμε να το αποκλείσουμε.

Υπάρχει πιθανότητα να δούμε την επιστροφή του στο άμεσο μέλλον;
Δεν μπορώ να είμαι σίγουρος και δε θέλω να δημιουργήσω υψηλές προσδοκίες, αλλά για εμάς αποτελεί πιθανότητα. Το Ακρόπολις είναι ένας παραδοσιακός αγώνας του θεσμού, σε αγωνιστικό επίπεδο μας καλύπτει πλήρως, αλλά πρέπει να υπάρχουν και άλλα στοιχεία που απαιτούνται. Αν γίνει αυτό, θα είναι μία από τις επιλογές μας και θα δούμε τι θα φέρει το μέλλον!_ Π. Τ.