11 Ιαν 2017

Rallycross: Συμφωνία Solberg και VW!

O Petter Solberg συμφώνησε με την VW και τη νέα χρονιά θα αγωνιστεί με εργοστασιακή υποστήριξη στο Π.Π.Rallycross οδηγώντας Polo και έχοντας ομόσταυλο του τον Johan Kristoffersson!

Μία από τις μεγαλύτερες επιθυμίες του Petter Solberg έγινε πραγματικότητα! Ο Νορβηγός Παγκόσμιος Πρωταθλητής του WRC το 2003, αλλά και κάτοχος του τίτλου στο Π.Π.Rallycross το 2014 και 2015, κατάφερενα εξασφαλίσει την εργοστασιακή υποστήριξη της VW Motorsport και τη νέα χρονιά θα αγωνίζεται στο θεσμό με Polo RX! Ο συνδυασμός αναμένεται να είναι εκρηκτικός, αφού η ομάδα του Solberg που είχε την ευθύνη προετοιμασίας του Citroen DS3 με το οποίο και κατέκτησε τίτλους ο Νορβηγός, θα έχει άμεση συνεργασία τόσο με την VW Motorsport, όσο και την VW Σουηδίας που εκπροσωπούσε τη γερμανική εταιρία τα τελευταία χρόνια στο Rallycross. Ομόσταυλος του θα είναι ο Johan Kristoffersson, ενώ τα αυτοκίνητα θα είναι βαμένα στα χρώματα της Monster. Φυσικά, ο Solberg δεν θα μπορούσε παρά να είναι ευτυχισμένος, αφού για πρώτη φορά δεν θα αγωνιστεί στο θεσμό ως ιδιώτης: “Ειλικρινά, αυτό είναι κάτι που ονειρευόμουν. Προσπαθήσαμε πολύ σκληρά για να γίνει πραγματικότητα αυτή η συμφωνία, μας πήρε αρκετό καιρό να φτάσουμε σε αυτή, αλλά πλέον θεωρώ ότι έχουμε μία πολύ ισχυρή ομάδα για το νέο Πρωτάθλημα. Όλοι μας έχουε δει για το τι είναι ικανή να καταφέρει η VW, τόσο με τις επιτυχίες στο WRC, όσο και στο Dakar. Το να δουλεύουμε μαζί στο Rallycross είναι κάτι φανταστικό!”

Παράλληλα, μέσω της συμφωνίας με την VW, ο Solberg θα έχει τη δυνατότητα να συνεργαστεί με έναν παλιό του γνώριμο, και συγκεκριμένα τον τεχνικό διευθυντή της γερμανικής ομάδας, Francois-Xavier Demaison. Οι δυο τους είχαν συνεργαστεί στο παρελθόν στην ομάδα της Subaru, ενώ βοήθησε τον Νορβηγό και στη δημιουργία του Citroen DS3 στο Rallycross. “Είναι ένας άνθρωπος για τον οποίο τρέφω τεράστιο σεβασμό και ανυπομονώ να δουλέψω μαζί του μέσα στη χρονιά που έρχεται. Ο FX γνωρίζει τι θέλω από το αυτοκίνητο και ξέρει πως να φτιάξει ένα γρήγορο αγωνιστικό για μένα.” Πλέον, είναι δεδομένο ότι με αυτή τη σύνθεση και την υποστήριξη της VW, ο Solberg θα είναι ένας από τους βασικούς διεκδικητές του τίτλου, αλλά και η ομάδα για τον αντίστοιχο των Κατασκευαστών._Π.Τ.

Ετικέτες: