10 Μαρ 2017

F1: Δοκιμές στη Βαρκελώνη, τρίτη ημέρα

Ταχύτερος της ημέρας ο Γερμανός τετράκις Σεμπάστιαν Φέτελ με τη νέα Ferrari, γκρίνια από τον Alonso για το εκ νέου κακό ξεκίνημα των McLaren

Δεν είναι ασφαλώς η πρώτη φορά που η Ferrari ξεκινά καλά τις προ της αγωνιστικής περιόδου δοκιμές των μονοθεσίων της, οι οποίες έτσι κι αλλιώς δεν αναδεικνύουν τον πρωταθλητή. Επομένως, οι διπλωματικές δηλώσεις του Χάμιλτον και κάποιων ανθρώπων της Mercedes πως οι Ιταλοί είναι το φαβορί για τον τίτλο του 2017 ήταν αναμενόμενες, κάθε χρόνο λέγονται αυτά. Ούτε η απάντηση από το στρατόπεδο της Scuderia ξαφνιάζει, καθώς ήταν πολύ συγκρατημένη, στα όρια της ταπεινοφροσύνης.

Βέβαια, στη Ferrari έχουν κάθε λόγο να είναι ευχαριστημένοι από την απόδοση του αυτοκινήτου και στον δεύτερο κύκλο των τεστ προετοιμασίας, αφού γράφουν εκατοντάδες χιλιόμετρα μέσα στην πίστα, σε συνδυασμό μάλιστα με ταχύτερους γύρους.

Εκτίμηση των περισσότερων στη Βαρκελώνη είναι πως η απόσταση των Red Bull -Ferrari από τις Mercedes έχει μειωθεί περαιτέρω κι αν τα πράγματα πάνε καλά για το Σπορ και τους φίλους του, υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες για σπουδαίες μάχες, σε συνδυασμό πάντα με τη διαπίστωση ότι φετινά μονοθέσια είναι ταχύτερα από τα περσινά (και έχουν και καλύτερο ήχο).

Στον αντίποδα, στη ΜcLaren κινδυνεύουν να ζήσουν και φέτος το ίδιο έργο, καθώς τα προβλήματα με την ταχύτητα και την αξιοπιστία παραμένουν. Ο Φερνάντο Αλόνσο μάλιστα, που συνηθίζει να αιφνιδιάζει με αιχμηρές κουβέντες όταν πιστεύει ότι χρειάζεται, δήλωσε πως το νέο μονοθέσιο είναι κατά 30 με 40 χλμ./ώρα πιο αργό από τον ανταγωνισμό σε κάθε ευθεία, μεγάλη ή μικρή, αφού η υβριδική μονάδα της Honda δε συνεργάζεται ποτέ αρμονικά με το πλαίσιο.

 

Περισσότερες φωτογραφίες:
Ετικέτες: