11 Αυγ 2017

F1: Να τυποποιηθούν μέρη των μονοθέσιων επιθυμεί ο Carey

Ο διευθύνων σύμβουλος της F1, Chase Carey, αποκάλυψε πως στα πλάνα της Liberty Media είναι να τυποποιηθούν ορισμένα μέρη των μονοθέσιων για τη μείωση των συνολικών εξόδων των ομάδων.

Τα έξοδα των ομάδων και οι προϋπολογισμοί τους έχουν ξεπεράσει κατά πολύ το λογικό, ενώ κι οι διαφορές των πρωτοπόρων με τις πιο μικρές ομάδες έχουν γιγαντωθεί τα τελευταία χρόνια.

Στο πνεύμα μιας γενικότερης εξοικονόμησης χρημάτων, αλλά κι εξισορρόπησης των budget, η Liberty Media θέλει να τυποποιήσει ορισμένα μέρη των μονοθέσιων. Αυτή η πρακτική, αν και ιδιαίτερα συνηθισμένη σε άλλες μορφές μηχανοκίνητου αθλητισμού, στην F1 ήταν είτε σε πολύ συγκεκριμένα μέρη (π.χ. το λογισμικό των τιμονιών είναι προϊόν της McLaren Technology κι είναι ίδιο για όλους), είτε δεν υφίστατο καθόλου.

Τώρα όμως αυτό ίσως και να αλλάξει, αν κρίνουμε από τα λεγόμενα του Chase Carey, αν και τόνισε ότι προτίθεται να στερήσει από τις ομάδες τη δυνατότητα να καινοτομήσουν.

Συγκεκριμένα, δήλωσε:

«Υπάρχουν μέσα να το πετύχουμε αυτό, είτε με το όριο στα κόστη, αλλά και με άλλους τρόπους για ορισμένα σημαντικά μέρη του μονοθέσιου. Δεν θέλουμε να κάνουν όλα τα μονοθέσια ίδια –πιστεύουμε πως είναι σημαντικό να συνεχίσουμε να έχουμε ένα άθλημα που παντρεύει τον ανταγωνισμό με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας. Δεν θέλουμε να μειώσουμε την αξία των μονοθέσιων, αλλά πιστεύω πως μπορούμε να κάνουμε ίδια μερικά μέρη τους.

Και συμπλήρωσε:

«Σίγουρα ψάχνουμε τρόπους να δούμε τι ξοδεύουν ορισμένες ομάδες, ώστε να βελτιώσουμε τα οικονομικά της επιχείρησης και να μπορέσουν όλοι να επωφεληθούν από αυτό, αλλά και να βελτιώσουμε το θέαμα»._Δ.Μ.

Ετικέτες: