top icon
Blog

Η άλλη Μύκονος

Τα είπε όλα στη δήλωσή του μετά τον αγώνα ο Δημήτρης Χανιώτης. Συναγωνιστής μας και οικοδεσπότης όλων στο Mykonos Olympic Classic Rally, αγώνα του Ευρωπαϊκού και Πανελλήνιου Regularity Trophy. Πρόκειται για τον ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου Penelope Village στο Καλό Λιβάδι, όπου και το επίκεντρο της εκδήλωσης. Απλά, επισημαίνει πως έτσι, μέσα από μια τέτοια εκδήλωση, υπό την αιγίδα του Δήμου, με τη σφραγίδα της ΟΜΑΕ, γνωρίζεις το πραγματικό νησί που η ομορφιά του δεν αρχίζει στην Ψαρού και τελειώνει στα Ματογιάννια. Γνωρίζεις την πραγματική Μύκονο, την “άλλη πλευρά” του νησιού, με τους κατοίκους να διδάσκουν φιλοξενία-παροχή υπηρεσιών στους συμμετέχοντες, σε μια εκδήλωση με αυτοκίνητα εντελώς διαφορετική από ό,τι γνωρίζουν σε σχέση με εκδηλώσεις. Άνοιξαν την αγκαλιά τους, έδειξαν ευγένεια και υπομονή και ο Αλυτάρχης Γιάννης Καράμπελας κατάφερε να στήσει εκδήλωση 300 χιλιομέτρων. Χαρακτηριστικά όπως σχολίασε ο Δημήτρης της Πηνελόπης και του “δικού” μας Τάσου Αρωνίτη, αφού μοιράζονται τη σιέλ 911, αλλά και ο “τοπικός” Δημήτρης Ρίζος, συναγωνιστής με τη μαύρη 280 SL (αληθινή παγόδα, αλλά καμαρώνει για τα κλασικά φορτηγά που διαθέτει), βγαίνει ακόμα καλύτερη διαδρομή με λιγότερες επαναλήψεις, αρκεί ο John να έχει χρόνο να δημιουργήσει και εκεί. Πάντως έχει τα ατού που ξεπερνούν την εμπιστοσύνη του Προέδρου της ΟΜΑΕ και των αθλητών – που παραδέχονται τη δουλειά του και τη δική μας που μας αρέσει που τον πυροβολούν. Αξίζει ο τύπος και είναι σύνηθες στο χώρο μας να δέχονται τα πυρά όσοι κάνουν τη διαφορά. Στη Μύκονο, πάντως, ο χώρος έχει ατού που ξεπερνάει τον ενθουσιασμό και συνδέεται με την αποτελεσματικότητα της κ. Χριστίνας Νικολοπούλου, άνθρωπος κλειδί σε διάφορες δραστηριότητες. Περίπτωση από αυτές που χρειάζεσαι για να κάνεις τη διαφορά σε κάθε εκδήλωση, οπότε η επικοινωνία επιβάλλεται να έχει και αποτέλεσμα. Καλά φωτισμένος λοιπόν ο αγώνας, σε ένα περιβάλλον που η νύχτα γίνεται μέρα το καλοκαίρι, οπότε με την ευκαιρία έμεινε σε ON mode και στα μέσα Οκτωβρίου. Η τέλεια ημερομηνία, η σωστή οργάνωση, με εγκυρότητα και κύρος, επικοινωνία WRC, κορυφαία αποτελέσματα -όπως σχολίασε και ο νικητής και Πρωταθλητής Ευρώπης πλέον- και γιατί να το κρύψουμε.

Ήταν μια ιδέα του Γιάννη Κατσαούνη, του Έλληνα Mr. Regularity που λατρεύει αυτή την πλευρά του νησιού, όπου από πλευράς τοπίων δε λείπει και η άγρια ομορφιά που γοητεύει. Αγωνιστικά, στην αφετηρία από πλευράς οργάνωσης “ιδρυτής” ήταν ο Χρήστος Αποστολίδης, αλλά το εγχείρημα καθιερώθηκε από την ΟΜΑΕ και εξελίσσεται μέσα από την εμπειρία και την ποιότητα του Γιάννη Καράμπελα. Guest star του αγώνα αλλά και του θεσμού, ο 10χρονος Νικόλας Σ. Μουστάκας ο οποίος με την τρίτη θέση στο πρώτο σκέλος και τη δεύτερος στο δεύτερο (προσμετρούσε σαν δύο γύροι του ελληνικού πρωταθλήματος) στη Μύκονο, μετά και τη νίκη του στο Ακρόπολις, βλέπει τίτλο.

Η συνέχεια, άμεσα, με ΑΣΣΟΑΑ και μια πρωτότυπη εκδήλωση στην Αττική και όλοι στην αναμονή για το τι μέλλει γενέσθαι με το Ιστορικό μας Ράλλυ. Ακρόπολις όπως το ξέρουμε και επιβάλλεται να συνεχίσει._ Σ. Χατζηπαναγιώτου

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ