top icon
Blog

F1 vs MotoGP: Μη με ξυπνάτε

Συνάντηση με το Νίκο Κορόβηλα της ΕΡΤ απόψε σε gala (sic) με την παρουσία και της Stelvio, η οποία, αν κρίνω σωστά από το γυαλιστερό μάτι του κ. Μπακόπουλου των πωλήσεων της Alfa, θα λάμψει και εμπορικά.

Ο Νίκος, ένας γνήσιος αριστερός που θα κέρδιζε την εκτίμηση του ομοϊδεάτη πατέρα μου αν ζούσε, δεν αποζητάει τη λάμψη, αλλά ζει για να προσφέρει με σεβασμό. Συντονίζει μια ομάδα εξαιρετικών δημοσιογράφων και είναι ο λόγος, η αιτία και όχι απλά η αφορμή, που το κρατικό κανάλι προβάλλει το Motorsport. Αγώνες F1, αλλά και ελληνικούς, με θέματα που επικοινωνούν το δύσκολο, χωρίς υποστήριξη χώρο μας, αλλά και με ρεπορτάζ.

Πληροφορηθήκαμε λοιπόν εκεί στην Εκάλη (κάργα sic) ότι η ΕΡΤ θα δείξει το μεσημέρι την πρεμιέρα και ανακουφιστήκαμε αφού δεν έχουμε λόγους ώστε να ρισκάρουμε και να “σκοτώσουμε” τη βόλτα στον Μπράλο για τον Τάσο, με σημαιοφόρο τον Πάνο, που υπήρξα θαυμαστής του και ας μην το ξέρει.

Στον Μπράλο λοιπόν για το σπριντ της ΑΛΑΛ με συμμετοχές άλλων, καλών εποχών. Δε θα ρισκάρουμε, αφού δεν έχουμε πειστεί ότι η Ferrari, κάτι σαν τον Παναθηναϊκό σε φάση προετοιμασίας, θα είναι ανταγωνιστική σε σχέση με τη Mercedes, ούτε έχουμε πειστεί ότι ο Μπότας θα “βλέπει” με το καλημέρα τον Λιούις. Η Red Bull; Ακόμα ένα ερώτημα με ρίσκο. Ακόμα ένας λόγος ώστε να “πουλήσεις” τον λατρεμένο Ζαν Μαρί, το Gratzi και την Cosmote και να πας προς Θερμοπύλες μεριά. Στη διασταύρωση αριστερά, όπου το δίλιτρο Α5 με τους 250 ίππους θα “κροταλίζει” ανηφορίζοντας, διαγράφοντας τροχιές στις γρήγορες καμπές. Κουάτρο γαρ. Όπως τα δικά “μας”, τα πολεμικά Α8 και Ν4, αλλά και το R5 του φίλου “Διάμα” που κοσμεί τα βουνά.

Εμείς θα εμπιστευθούμε τον ΕΛ.ΕΜ. δίπλα μας, και με το iPad στο χέρι θα παρακολουθούμε τα tweet του μετρ, του έγκυρου Πάνου Σεϊτανίδη, του αγαπημένου μας Σεϊτάν, που σε ταξιδεύει με τα πλήκτρα. Τηλεοπτική σύνδεση λοιπόν με την ΕΡΤ και τους “Κορόβηλα & bros” αργά το μεσημέρι με την επιστροφή μας.

Αμέσως μετά, χρόνος για ανάπαυση μέχρι τις 20:00 και σύνδεση με Cosmote TV και Δημήτρη Διατσίδη, live από το Κατάρ για την πρεμιέρα του MotoGP. Θέαμα και ανταγωνισμός στη μέγιστη τιμή και μηδενικό ρίσκο μήπως και αποκοιμηθείς, όντας κουρασμένος. Πολλά τα ερωτηματικά. Πολλές οι απορίες. Με οκτώ αναβάτες ικανούς για τη νίκη, με μάχες και μεταξύ των ομόσταυλων και προσπεράσεις που κόβουν την ανάσα. Θέαμα που σε αποζημιώνει, ακόμα και εσένα που οφείλεις πολλά στο αγωνιστικό αυτοκίνητο. Το ξεπερνούν όμως σήμερα αυτοί οι τύποι που πουλάνε ακριβά το κορμί τους σκυμμένοι στο μονόσελο, με το σώμα τους ένα κομμάτι με αυτά τα εξώκοσμα δίτροχα που συναρπάζουν. Ακόμα και αν έχει ενδιαφέρον η πρεμιέρα στη F1 τη θεωρείς σύμπτωση και περιμένεις τη συνέχεια για την επιβεβαίωση, επιδεικνύοντας σεβασμό σε ένα θεσμό όπου έλαμψαν τεράστιοι, όπως ο Σένα, ο Σουμάχερ, ο Μάνσελ, ο Αλόνσο κ.ά. Στο MotoGP απλά ξέρεις. Δε θα διαψευστείς και το ενδιαφέρον παραμένει στην κορυφή ακόμα και αν ο τίτλος κριθεί νωρίς. Απλά αυτοί οι τύποι έχουν μαλώσει με τη βαθμοθηρία και θα μάχονται μεχρι την τελευταία στροφή του τελευταίου αγώνα, ακόμα και για μια θέση πριν το τέλος. Μονόδρομος το να τους σεβόμαστε._ Σ. Χατζηπαναγιώτου  

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ