top icon
Blog

Πλειάδες: Gravel games

Στη φιλόξενη Εύβοια και συγκεκριμένα στην πίστα moto cross του δραστήριου Δήμου Χαλκίδας, όπου την Κυριακή θα πραγματοποιηθεί το εορταστικό, το επετειακό Dirt Games.

Μέχρι τότε, το γεγονός συνδυάστηκε με τη live παρουσίαση της νέας δραστηριότητας της εταιρείας Πλειάδες που αντιπροσωπεύει στην Ελλάδα τα Subaru και πλέον όχι μόνο. 

Πρόκειται για επιχείρηση που συντονίζει με σύνεση αλλά και ελεγχόμενο ενθουσιασμό ο κ. Γιάννης Β. Χεκιμιάν, ο καλός φίλος Χέικι, άνθρωπος κόσμημα ως επιχειρηματίας και ως αθλητής. Αν χαρακτηρίσεις αμυντική τη φιλοσοφία λειτουργίας της Subaru, ενός κατασκευαστή που δε διαθέτει πλήρη σειρά μοντέλων, δεν μπορείς να πεις το ίδιο για τη νέα δραστηριότητα-υπέρβαση. 

Εμπνευσμένος από τους φίλους του που βρίσκονται πίσω από τη δημιουργία του Dirt Games, ο οδηγός αγώνων, ένας λατρης του χώματος, δοκίμασε χωμάτινη φόρμουλα, ενθουσιάστηκε και έπεσε με τα μούτρα στη δουλειά. Με τον τρόπο του. Αθόρυβα και με μέθοδο, οπότε ως αποτέλεσμα οι Πλειάδες εξασφάλισαν για την Ελλάδα την εκπροσώπηση των Ισπανικών Lahoz Kartcross της Speedcar. Σοφή κίνηση και είτε οδηγείς το μονοθέσιο των 600 κ.εκ., είτε αυτό των 750, ξέρεις ότι έχεις στο χέρι σου το καλύτερο. Κατασκευή με τη σφραγίδα του Κάρλος Σάινθ και απίστευτο, σήμερα έχεις τη δυνατότητα απόκτηςής της και στην Ελλάδα, κάτω από τις σωστές και έγκυρες προϋποθέσεις. 

Το 1998 ήταν ο Τζίγγερ που έκανε την πρώτη εισαγωγή, βλέποντας πολύ μακριά, και σήμερα συνεχίζει ο Χέικι. Αφορμή η χρυσή ιδέα-πρόταση των Κωνσταντίνου Σταύρου, Γιώργου Ζυμαρίδη, Λάμπρου Αθανασούλα, με οργάνωση ΑΣΜΑ και σφραγίδα ΟΜΑΕ που το πιστεύει το project και δεν το κρύβει.  

Το ότι το πιστεύει ο Γιάννης Χεκιμιάν και οι συνεργάτες του το διαπίστωσε σύσσωμος ο ειδικός Τύπος, στην παρουσίαση αυτού του "τρελού" καρτ σε διπλή εκδοχή, που συνδυάστηκε με τη δυνατότητα οδήγησης και σε συνθήκες trial των νέων Forester. Ξέραμε πως είναι αξιόπιστα. Αποδείχθηκαν και αποτελεσματικά, ικανοποιώντας σε κάθε διαδικασία, που μόνο απλή και εύκολη δεν ήταν. Δίπλα στον οικοδεσπότη οι δικοί του άνθρωποι και οι περίφημες μηχανές του. 

Στο επίκεντρο, σε ρόλο συντονιστή, ο συνοδηγός του Χέικι και του Γρηγόρη Νιώρα, ο Κώστας Κακαλής και στα πλήκτρα, στο τεχνικό μέρος, ο πολύπειρος Θοδωρής Λασκαρίδης που φρόντισαν να ικανοποιηθούν οι σκληροπυρηνικοί της συντροφιάς και να μπουν ιδέες σε νέους ανθρώπους με άποψη που κάθε άλλο παρά αδιάφορα αντιμετώπισαν αυτήν τη διαφορετική ιδιαίτερα φιλική εκδήλωση, όπου αντικατοπτρίζεται ιδανικά και το στιλ του ιδρυτή-δημιουργού. 

Περίπτωση που ως έμπνευση και εκτέλεση, σε συνδυασμό με την προοπτική της, ξεπερνάει την καθημερινή μιζέρια και παρά το υψηλό κόστος σε οδηγεί σε αυτήν τη μορφή του Motorsport όπου η ευχαρίστηση ξεπερνάει τον Πρωταθλητισμό που ενίοτε σε σκοτώνει. 

Μεθαύριο, τον Νοέμβριο, στην έκθεση συτοκινήτου θα παρουσιαστεί η πλέον σύγχρονη εκδοχή του Lahoz. Όπλα που θα απολαύσουμε άμεσα, όσοι πιστοί μεθαύριο στην Εύβοια, στα χέρια του Γιώργου Ζυμαρίδη, του Γιάννη Χεκιμιάν και άλλων εξαιρετικών που απολαμβάνουν οδήγηση στο κόκπιτ, με κινητήρες 600 και 750 κ.εκ. 

Πρόκειται για μια "φόρμουλα" των ελληνικών αγώνων που μας αρέσει, και υπόσχεται και προοπτική σήμερα που όλα φαίνονται ακατόρθωτα – εννοείται πως στηρίζουμε._ Σ. Χατζηπαναγιώτου

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ