top icon
Blog

ΣΠΑΝΟΣ ΑΕ. Όλα γίνονται: η απόδειξη!

Διαχρονικά το υποστηρίζει και το αποδεικνύει ο Κώστας Στεφανής, που -ενημερωτικά- επέστρεψε στο STAR, και μάλιστα το έχει αποδείξει σε διάφορες περιπτώσεις.

Παράδειγμα αυτής της θεωρίας, που εξελίσσεται σε σπάνια περίπτωση λόγω συνθηκών, η πορεία της ΒΜW Spanos, σήμερα των παιδιών του αείμνηστου Δημήτρη, Μίμη Σπανού, φίλου του Κωστή. Φίλος και του κ. Κώστα Καββαθά, αγαπημένος του Γιώργου Μοσχού, που τον παραδεχόταν για την εξυπνάδα του και την εντιμότητά του. «Αδέλφια» του ο Βαγγέλης Γκάλο και ο Τάκης Κουτσίκος, που έπιναν νερό στο όνομά του, και είναι αυτοί οι σημαντικοί άνθρωποι των αγώνων και της αγοράς που μας δίδαξαν τεκμηριωμένα για το ποιος ήταν ο αείμνηστος Μίμης Σπανός.

Τον γνωρίσαμε ως μηχανικό-εξελικτή μέσα από τις σελίδες των περιοδικών και τον βρήκαμε στους αγώνες όταν εμείς ξεκινούσαμε και εκείνος ολοκλήρωνε την πορεία του. Έδινε πάντα περισσότερο βάρος στην προετοιμασία των «2002» παρά στην οδήγησή τους, όπου επίσης διακρινόταν, κυρίως στην πίστα και πάντα μέσα από τη δική του φιλοσοφία. Του άρεσε να οδηγεί, και όλο αυτό το έβλεπε και ως χώρο εξέλιξης των βελτιώσεων ενός αυτοκινήτου-προσφοράς στον Πραγματικό Οδηγό. Άλλωστε, βελτιωμένη η «2002» από τα χέρια του, που έπαιρναν εντολή από το κοφτερό του μυαλό, το οποίο του άρεσε να διαχειρίζεται σεμνά, αποτελούσε το αντίπαλο δέος για τις 2λιτρες Alfa, τις γνωστές Veloce. Όταν τον ρωτούσες «2002 ti ή tii» σε σχέση με την Alfa, χαμογελούσε. «Αν είσαι o Μοσχούς, πας και με τα δύο», συμπλήρωνε, ενώ αργότερα, που σε εμπιστευόταν, και ενώ είχε προσωπικά παραμερίσει το «φτιάχνω» για το «δημιουργώ», εξηγούσε για την ευκολία και την αξιοπιστία των ΒΜW και για τη γοητεία των Alfa Romeo. 

Έντιμος άνθρωπος, και είναι αυτό το χαρακτηριστικό που τον οδήγησε με επιτυχία στην εμπορική δραστηριότητα χωρίς ποτέ να ξεχάσει τις ρίζες του. Άλλωστε, εκεί στο συνεργείο τους έκαναν καλοκαιρινές διακοπές τα παιδιά του. Η Μαρία στην υποδοχή και στο λογιστήριο, ο Γιώργος, που δεν ήταν ποτέ Γιωργάκης, στην πρώτη γραμμή. Χωρίς ηλεκτρονικούς ελέγχους και άλλους τυφλοσούρτες. Με το αυτί, το μάτι και υποστήριξη από το κατσαβίδι. Ναι, ο φίλος Γιώργος Δ. Σπανός, σήμερα Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΕ, που διοικεί-συντονίζει με την αδελφή του. Οδηγός τους η εντιμότητα του πατέρα τους, που έφυγε νωρίς, ενώ είναι αυτονόητη, δεν αποτελεί είδηση η σκληρή δουλειά και η προσωπική σχέση με τον πελάτη.

Η πορεία τους ξεπερνά τα δύο δυνατά σημεία πώλησης στην Αττική και τους 130 εργαζομένους, και πιστοποιεί τον πρόλογο του σημειώματος με τίτλο «όλα γίνονται». Τους αιφνιδίασε ο μπαμπάς τους που έφυγε νωρίς, αλλά τους είχε πανέτοιμους, και ήταν η δική του ευχή να τον ξεπεράσουν, που τους οδηγεί. Η προσπάθειά τους στηρίζεται στη δική του φιλοσοφία, όπου οι αρχές τους δεν αφήνουν περιθώρια για τρίπλες και προσποιήσεις στην εκσυγχρονισμένη εκδοχή, ενώ η αγωγή και η εμπειρία συνδυάζονται με τα δύο πρόσωπα της μόρφωσης, και προδίδουν την απόλυτη ισορροπία ανάμεσα στο σχολείο και στο «πεζοδρόμιο».

Η κ. Μαρία Σπανού και ο αδελφός της Γιώργος διδάσκουν φιλοξενία και συμπεριφορά σε γνωστούς και φίλους, διαχειρίζονται με μαεστρία την ιερή για αυτούς σχέση με τον πελάτη, που πρέπει να νιώθει φίλος από τα παλιά, ενώ είναι σαφές πως ανησυχούν επιχειρηματικά και δε βολεύονται. Δεν αρκούνται στο ότι απογείωσαν ό,τι όμορφο ίδρυσε ο αείμνηστος πατέρας τους.

Η Σπανός ΑΕ εκπροσωπεί πλέον και τις Land Rover-Jaguar, και δεν έχουμε καμία αμφιβολία: ο Γιώργος δε θα μασήσει τα λόγια του και θα εντοπίσει με σεβασμό τις διαφορές ανάμεσα στα SUV της ΒΜW και σε αυτά τα κοσμήματα, τα Range Rover.

Σε πρώτο πρόσωπο…

Συναντηθήκαμε πρόσφατα, και ένας απλός όσο και προσεγμένος εσπρέσο έληξε μια παρεξήγηση από δική μου άστοχη απρέπεια στα social media, έχοντας αισθανθεί προδομένος από τα παιδιά του φίλου.

Με δεδομένο ότι η συγγνώμη δε λέγεται, ούτε γράφεται, αλλά αποδεικνύεται, ανανεώσαμε τη συνάντησή μας στις εγκαταστάσεις της Jaguar-Land Rover, λίγα μέτρα πριν από την παραδοσιακή έκθεσή τους στη Συγγρού, οπότε θα έχουμε και απάντηση. Velar ή Χ3, ή μήπως F-Pace; Όμορφο ερώτημα, από τα παλιά, για όσους συντονισμένους…_Σ. Χατζηπαναγιώτου

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ