top icon
Επικαιρότητα

4Road Movies: avant premiere

4 ταινίες μικρού μήκους για την ασφαλή οδήγηση από το περιοδικό 4ΤΡΟΧΟΙ

4 ταινίες με 4 καθημερινές ιστορίες για την ασφαλή οδήγηση παρουσίασε στις 3 Απριλίου σε κεντρικό κινηματογράφο της Αθήνας το περιοδικό 4ΤΡΟΧΟΙ. Πρόκειται για την πρεμιέρα της ταινίας “4 ROAD MOVIES”, που αποτελείται από τέσσερις ιστορίες μυθοπλασίας με θέμα την ασφαλή οδήγηση, οι οποίες δημιουργήθηκαν από μια ομάδα γνωστών Ελλήνων σκηνοθετών, ηθοποιών και μουσικών.
 
Οι τέσσερις ταινίες, διάρκειας περίπου 15 λεπτών η καθεμία, είναι σπονδυλωτές, βασίζονται σε πλοκές που συνδέονται μεταξύ τους και καταλήγουν σε κοινό φινάλε. Χωρίς να έχουν αποκλειστικά εκπαιδευτικό χαρακτήρα, στοχεύουν στην ευαισθητοποίηση του κοινού σε όλες τις πτυχές της οδικής ασφάλειας: παιδί και οδήγηση, οδήγηση σε εθνικό δίκτυο, οδήγηση με μοτοσικλέτα και off-road οδήγηση. Κάθε ταινία έχει διαφορετικό σκηνοθέτη και συνθέτη που έχει επιμεληθεί τη μουσική.
 
Στην πρεμιέρα παρευρέθηκαν οι συντελεστές των ταινιών, φορείς της πολιτείας και του καλλιτεχνικού κόσμου και δημοσιογράφοι. Ανάμεσά τους, οι Όλγα Μαλέα, Γιάννης Λαπατάς, Άρης Μπαλαφούκας και Μιχάλης Αναστασίου, που σκηνοθέτησαν τις τέσσερις ιστορίες, οι ηθοποιοί Ναταλία Δραγούμη, Άκης Σακελλαρίου, Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Αλεξάνδρα Παυλίδου, Δημήτρης Κουρούμπαλης, Κώστας Αποστολίδης και η Δήμητρα Γαλάνη η οποία “υπέγραψε” μουσικά μία από τις ταινίες.
 
Ο Κώστας Καββαθάς, Πρόεδρος της “ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ Α.Ε.”, δήλωσε: “Όταν, πριν από ένα χρόνο, είχα την ιδέα να δημιουργήσουμε ένα DVD με θέμα την ασφαλή οδήγηση, δεν περίμενα τη θερμή ανταπόκριση που βρήκα από τους καλλιτέχνες, οι οποίοι όχι απλώς δέχτηκαν να συμμετάσχουν, αλλά και συνέβαλαν σε ένα πραγματικά εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Το περιοδικό 4ΤΡΟΧΟΙ, συνεχίζοντας το έργο για την ασφαλή οδήγηση που ξεκίνησε πριν από έξι χρόνια με το 4T-SAFETRACK, ανέλαβε αυτή την πρωτοβουλία θέλοντας να συνεισφέρει ακόμα περισσότερο στη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων – θέμα μέγιστης σημασίας, ειδικά στη χώρα μας.”
 
Ο κ. Άρης Αραβανής, Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της TΟΥΟΤΑ ΕΛΛΑΣ, δήλωσε: “Εκτιμώντας πως η σωστή ενημέρωση του κοινού σε θέματα οδικής ασφάλειας αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους παράγοντες αποφυγής των τροχαίων ατυχημάτων, η δημιουργία ενός DVD που δείχνει στον οδηγό πώς θα πρέπει να συμπεριφέρεται στους δρόμους μάς βρήκε απόλυτα σύμφωνους. Αυτή η πρωτοβουλία αποτελεί μια ουσιαστική και σημαντική κοινωνική προσφορά. Κι αυτό εξηγεί με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο την συμβολή μας καθώς, πίσω από τις χορηγικές μας δράσεις, κρύβεται η ανάγκη της εταιρείας μας να συνεισφέρει στην κοινωνία, δίνοντας έτσι πίσω ένα μέρος από την επιτυχία της.”
 
Την προσπάθεια χαιρέτισε και ο Βουλευτής Αθηνών Άρης Σταθάκης, ο πιο αρμόδιος ίσως από τον πολιτικό κόσμο, ο οποίος μεταξύ όσων άλλων έχει προσφέρει στο χώρο, αυτήν την εποχή συμμετέχει σε διακομματική επιτροπή με θέμα την οδική ασφάλεια.
 
 
Το DVD “4 ROAD MOVIES” κυκλοφορεί στις 4 Απριλίου 2006 μαζί με το τεύχος Απριλίου του περιοδικού 4ΤΡΟΧΟΙ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ