top icon
Επικαιρότητα

Jaguar F-Pace: Επίσημη αποκάλυψη

Παγκόσμια πρεμιέρα στη Φρανκφούρτη για το πρώτο crossover μοντέλο στην ιστορία της Jaguar.

Ο μόλις αφιχθείς στον κόσμο της Αυτοκίνησης αντίπαλος της Porsche Macan και της Χ4 της BMW διατηρεί το σχεδιαστικό DNA της Jaguar, όπως αυτό εφαρμόστηκε στην F-Type. Κάτω από το καπό του θα φιλοξενούνται ο 4κύλινδροι κινητήρες ντίζελ και βενζίνης της γενιάς Ingenium, αλλά και οι μηχανικά υπερτροφοδοτούμενοι V6 και V8 των τριών και πέντε λίτρων αντίστοιχα. Πιο αναλυτικά, βασικοί κινητήρες είναι ο δίλιτρος diesel των 180 ίππων και ο αντίστοιχης χωρητικότητας βενζίνης των 240 ίππων. Ακολουθούν ο τρίλιτρος diesel των 300 ίππων και ο τρίλιτρος βενζίνης των 380 ίππων. Με τον τελευταίο και στην τετρακίνητη έκδοση με το αυτόματο κιβώτιο η Jaguar F-Pace επιταχύνει από στάση έως τα 100 χιλιόμετρα την ώρα σε 5,1 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική της ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χιλιόμετρα την ώρα.

Το νέο F-Pace είναι κατά 40 περίπου εκ. μακρύτερο σε σχέση με το Evoque, φθάνοντας σε συνολικό μήκος τα 4,731 χλστ., με το μεταξόνιό του να ανέρχεται στα 2.874 χλστ. Η F-Pace μοιράζεται πλήθος στοιχείων με την F-Type, όπως είναι για παράδειγμα το αλουμινένιο πλαίσιο (Lightweight Aluminum Architecture). Από εκεί και πέρα, θα διαθέτει «εξαιρετικά χαρακτηριστικά ελέγχου» χάρη στη διάταξη της ανάρτησης, που εμπρός θα αποτελείται από διπλά ψαλίδια και πίσω από μια διάταξη πολλαπλών συνδέσμων με την ονομασία Integral Link. Σε ότι έχει να κάνει με την συμπεριφορά του αυτοκινήτου, σημαντική, σύμφωνα με τους Βρετανούς, είναι η συνεισφορά του συστήματος Torque Vectoring, το οποίο ελέγχει την «ποσότητα» της ροπής που περνά μέσω των τροχών στο δρόμο.

Από την F-Type προέρχεται και το σύστημα τετρακίνησης, που υπόσχεται σταθερότητα στις στροφές αλλά και επαρκείς δυνατότητες κίνησης εκτός ασφάλτου. Σε ότι έχει να κάνει με το σύστημα διεύθυνσης, οι μηχανικοί της Jaguar επέλεξαν τη λύση της ηλεκτρικής υποβοήθησης, η οποία παρέχει «ισορροπημένη» αίσθηση σε όλες τις συνθήκες οδήγησης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ