top icon
Επικαιρότητα

Μercedes C-Class Coupe

Αναμονή τέλος για την κουπέ έκδοση της νέας C-Class, καθώς η γερμανική εταιρεία αποκαλύπτει την αντιπρόταση της απέναντι στις αντίστοιχες εκδόσεις της σειράς 3 της BMW και του Α5 της Audi.

Oυσιαστικά πρόκειται για το μοντέλο που έρχεται να αντικαταστήσει τη γηρασμένη CLC (ουσιαστικά, όμως αποτελεί τον διάδοχο της CLK, η παραγωγή και διάθεση της οποίας σταμάτησε το 2009), συμπληρώνοντας, μαζί με την αντίστοιχη έκδοση της σειράς Ε, τη γκάμα των μεσαίων-μεγάλων κουπέ της. Επί της ουσίας, σε σχέση με την 4θυρη αδελφή της, η κουπέ εξακολουθεί να έχει το ίδιο ακριβώς μήκος (4,59 μ.), όχι όμως και ύψος, χάρη στη διαφορετική μορφή της οροφής της, η οποία μάλιστα είναι και «χαμηλότερη» κατά 41 χλστ. Σε αντίθεση, τόσο η οικογενειακή 4θυρη όσο και η πιο «αθλητική» κουπέ μοιράζονται τον ίδιο ακριβώς χώρο φόρτωσης, η χωρητικότητα του οποίου ανέρχεται στα 450 λίτρα. 
 
Από εκεί και πέρα, ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η γκάμα των κινητήρων συνόλων του αυτοκινήτου. Πιο συγκεκριμένα, στη βάση της πυραμίδας βρίσκεται ο γνωστός 1.800άρης των 156 ίππων (C180 Coupe), ο οποίος θα διατίθεται με 6τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο. Αμέσως μετά συναντάμε ένα ακόμα μηχανικό σύνολο στα 1,8 λίτρα, το οποίο αποδίδει με τη βοήθεια τούρμπο 204 ίππους (C250 Coupe). Για τους πιο απαιτητικούς, η γερμανική εταιρείας από τη Στουτγάρδη προσφέρει την έκδοση C350 Coupe, η οποία «φοράει» τον γνωστό V6 κινητήρα των 3,5 λίτρων, απόδοσης 306 ίππων. Να προσθέσουμε πως τόσο η C250 όσο και η μεγαλύτερη C350 θα διατίθενται και με το αυτόματο κιβώτιο των 7 G Tronic Plus της εταιρείας.
 
Η C350, όμως, δεν θα είναι σύμφωνα με πληροφορίες η κορυφαία έκδοση της σειράς, καθώς οι Γερμανοί στο εγγύς μέλλον θα παρουσιάσουν κατά την πάγια τακτική τους μια έκδοση με τα αρχικά της «AMG», που θα αποτελεί όπως είναι αναμενόμενο τον… αντίλογο απέναντι στη M3 της BMW και το S5 της Audi. Το παράδοξο ωστόσο εδώ είναι πως η κορυφαία C-Class C55 Coupe AMG δεν θα κινείται από τον γνώριμο V8 κινητήρα των 6,3 λίτρων (457 ίπποι) που φιλοξενεί τόσο η υπάρχουσα όσο και η νεότερη γενιά της 4θυρης C-Class, αλλά το ολοκαίνουργιο, επίσης ατμοσφαιρικό, 8κύλινδρο σε διάταξη V σύνολο των 5,5 λίτρων της Mercedes, το οποίο θα αποδίδει για την περίσταση 420 ίππους. Θυμίζουμε πως το εν λόγω μηχανικό σύνολο διατίθεται και σε έκδοση bi-turbo, με ισχύ περί τους 560 ίππους. 

 
Για όσους τυχερούς, πάντως, η Γερμανική εταιρεία εξοπλίζει τη νέα C-Class Coupe με έναν 4κύλινδρο πετρελαιοκινητήρα χωρητικότητας 2.143 κ.εκ., που θα αποδίδει 170 και 204 ίππους (εκδόσεις C220 CDI και C250CDI). Σε κάθε περίπτωση, τόσο για τις βενζινοκίνητες όσο και για τις πετρελαιοκίνητες εκδόσεις, που όλες ενσωματώνουν την τεχνολογία του άμεσου ψεκασμού αλλά και την τεχνολογία BlueEfficiency, το γνωστό πλέον σύστημα Start & Stop θα είναι στάνταρ. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ