top icon
Επικαιρότητα

Νέα Alfa Romeo Giulia: Πρώτη εμφάνιση σε μεγάλο κοινό…

Μπορεί να μας είναι ήδη γνωστή από τα τέλη του Ιουνίου, όμως η επίσημη παγκόσμια πρώτη εμφάνισή της λαμβάνει χώρα αυτές τις ημέρες, στη Φρανκφούρτη…

Στη γερμανική πόλη θα δούμε την κορυφαία έκδοσή της, η οποία όπως ήδη γνωρίζετε έχει στραμμένο το βλέμμα της στη Γερμανία (λέγε BMW M3, Mercedes C63 AMG και Audi RS4). Η νέα Giulia QV διαθέτει την ιδανική αναλογία βάρους ανάμεσα στους δύο άξονες, δηλαδή 50/50, φιλοξενώντας κάτω από το εμπρός καπό της έναν V6 biturbo βενζινοκινητήρα με σύστημα απενεργοποίησης κυλίνδρων και απόδοση 510 ίππων, που προέρχεται από την Ferrari. Ο εν λόγω κινητήρας εξασφαλίζει επιτάχυνση από στάση έως τα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε χρόνο μόλις 3,9 δλ., με την τελική ταχύτητα να ξεπερνά τα 300 χλμ./ώρα.

Το βάρος του αμαξώματος κυμαίνεται κοντά στα 1.500 κιλά. Η κίνηση μεταδίδεται στους πίσω τροχούς (πρόκειται για την πρώτη πισωκίνητη Alfa Romeo μετά την «75» και το 1992), αφήνοντας ανοιχτούς λογαριασμούς με τον ανταγωνισμό, αλλά και πολλές υποσχέσεις στους φανατικούς λάτρεις της σπορ οδήγησης. Αξίζει να προσθέσουμε πως διαθέτει τέσσερα προγράμματα λειτουργίας, με κορυφαίο το «Race». Τα υπόλοιπα είναι τα «Dynamic», «Natural» και «Advanced Efficient».

Η πίσω ανάρτηση της νέας Giulia QV, η οποία πατά σε ένα αμερικάνικων καταβολών δάπεδο, είναι πολλαπλών συνδέσμων (Alfalink την ονομάζουν οι Ιταλοί), ενώ εμπρός οι μηχανικοί υιοθέτησαν μια διάταξη με διπλά ψαλίδια που εγγυάται κορυφαία αμεσότητα και κατευθυντικότητα. Αξίζει να σταθεί κανείς στο σύστημα Torque Vectoring, το οποίο σε συνδυασμό με τη ρύθμιση του κιβωτίου διπλού συμπλέκτη, επιτρέπουν τον διαρκή έλεγχο του καταμερισμού της ροπής σε κάθε έναν από κινητήριους τροχούς ξεχωριστά. Σε ό,τι αφορά στο σύστημα πέδησης, η Alfa Romeo αναφέρει πως η Giulia QV είναι εφοδιασμένη, πέραν των κεραμικών δίσκων, με το ηλεκτρομηχανικό σύστημα Integrated Braking System, που υπόσχεται κορυφαίες αποστάσεις ακινητοποίησης ακόμα και από υψηλές ταχύτητες.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ