top icon
Επικαιρότητα

Nissan Gripz: Το νέο Z είναι εδώ

Γνωστή για τις επαναστατικές προτάσεις της στην κατηγορία των crossover οχημάτων, η Nissan φέρνει στη Φρανκφούρτη το νέο Gripz.

Σύμφωνα με την ιαπωνική εταιρεία, πρόκειται για ένα καινοτόμο crossover που συνδυάζει τα χαρακτηριστικά τις εν λόγω κλάσης με εκείνα των σπορ αυτοκινήτων απευθυνόμενο σε ένα νεανικό, κατά βάση αγοραστικό κοινό. Ένα σημαντικό «κομμάτι» της σχεδιαστικής σιλουέτας του Gripz αντλείται από το Nissan 240Z που πρωταγωνίστησε στo Rally Safari του 1971, από εκεί και πέρα όμως, το 2+2 θέσεων αυτό πρωτότυπο δεν πάει να είναι ένα… crossover. Σήμα κατατεθέν του Gripz, πέρα από τα «γυμνά» τμήματα από ανθρακονήματα, είναι η μάσκα σχήματος V στο εμπρός μέρος, οι θηριώδεις τροχοί διαμέτρου 22(!) ιντσών, μα πρωτίστως, η διαμόρφωση των δύο πίσω θυρών, που είναι… μισές, καθώς και η απουσία της μεσαίας-κεντρικής κονσόλας. Από πλευράς διαστάσεων, το Gripz φλερτάρει έντονα το ομόσταυλο Juke, όντας ελάχιστα πιο πλατύ και μακρύ σε ότι αφορά το μεταξόνιο του. Πιο συγκεκριμένα, το μήκος αγγίζει τα 4,1 μ., το πλάτος τα 1,89 μ., το ύψος τα 1,5 μ. και το μεταξόνιο τα 2,58 μ.

Η crossover εκδοχή του 370Ζ κινείται από ένα υβριδικό σύστημα κίνησης, που φέρει την ονομασία Pure Drive e-Power. Σύμφωνα με όσα ανακοινώνει η ιαπωνική εταιρία, οι κινητήριε μονάδες αποτελούνται από έναν θετμικό κινητήρα βενζίνης αγνώστων λοιπών στοιχείων και τον γνωστό ηλεκτροκινητήρα που φιλοξενείται στο Nissan Leaf._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ