top icon
Επικαιρότητα

Renault Megane: H τέταρτη γενιά…

Στο Σαλόνι της Φρανκφούρτης το νέο Megane

 

H τέταρτη γενιά του δημοφιλούς hatchback των Γάλλων διαθέτει στο εμπρός μέρος σαφείς σχεδιαστικές επιρροές από το Talisman. Κύρια χαρακτηριστικά του τα φωτιστικά σώματα σχήματος C τεχνολογίας LED, το μεγαλύτερο σε μέγεθος λογότυπο της εταιρείας στο κέντρο του «προσωπείου» του αλλά και σπορ σε αισθητική προφυλακτήρας. Πίσω, τα φωτιστικά σώματα κλέβουν την παράσταση εκτεινόμενα σε όλο σχεδόν το μήκος της πέμπτης πόρτας. Tο νέο Megane θα βασίζεται στην πλατφόρμα CMF-CD που έχει εξελιχθεί με την Nissan και χρησιμοποιούν ήδη τα ομόσταυλα Kadjar, Espace, Pulsar, Qashqai και X-Trail. Κατά την πάγια πλέον τακτική των Γάλλων, το νέο Megane θα παρουσιαστεί αρχικά 5θυρο. Αργότερα και σε διάστημα έξι περίπου μηνών, η γκάμα του νέου Megane αναμένεται να εμπλουτιστεί με δύο ακόμα εκδόσεις: μια με πιο οικογενειακές περγαμηνές (στέισον βάγκον) και μια πιο σπορτίφ και νεανική (κουπέ).

Στο εσωτερικό σε αισθητικό επίπεδο, παρατηρούμε αρκετές επιρροές από το πολυμορφικό Espace, που πρόσφατα ανανέωσε την παρουσία του στη μεγάλη κατηγορία των πολυχρηστικών οχημάτων, με σημείο αναφοράς την οθόνη πολλαπλών λειτουργιών στην κεντρική κονσόλα (7 ή 9 ιντσών, ανάλογα την έκδοση), αλλά και το κεντρικά τοποθετημένο στροφόμετρο στον πίνακα οργάνων εμπρός από τον οδηγό.

Κάτω από το καπό του αυτοκινήτου, υπάρχουν τα γνώριμα κινητήρια σύνολα -ντίζελ και βενζίνης. Σε σχέση με τα πρώτα, η αφετηρία θα είναι ο 1.5 dCi των 110 ίππων, με τον 1.6 dCi να προσφέρεται σε εκδόσεις με ισχύ 130 και 160 ίππων. Την γκάμα των βενζινοκινητήρων αναμένεται, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, να απαρτίζουν οι 1.2 TCe και 1.6 TCe, με μέγιστη απόδοση 130 και 160 ίππων, αντίστοιχα, ενώ από το λανσάρισμα ήδη δεν αποκλείεται να δούμε και τον γνώριμο 0.9 TCe. Έως ότου να παρουσιαστεί η κορυφαία έκδοση R.S., η κορωνίδα των βενζινοκίνητων εκδόσεων του νέου Megane θα κινείται από μια τρίτη εκδοχή του 1.6 TCe κινητήρα, ο οποίος θα αποδίδει περί τους 200 ίππους. Εκτός με το γνωστό χειροκίνητο 6αρι, το νέο Renault Megane θα διατίθεται και με κιβώτιο διπλού συμπλέκτη._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ