top icon
Επικαιρότητα

Smart Forspeed

Μια ενδιαφέρουσα παραλλαγή του Smart, σε πρωτότυπη προς το παρόν μορφή, με ηλεκτρικό κινητήρα και σχεδίαση «δανεισμένη» από το Crossblade του 2002, παρουσιάζει η γερμανική εταιρεία στην Έκθεση της Γενεύης.

Μια ενδιαφέρουσα παραλλαγή του Smart, σε πρωτότυπη προς το παρόν μορφή, με ηλεκτρικό κινητήρα και σχεδίαση «δανεισμένη» από το Crossblade του 2002, παρουσιάζει η γερμανική εταιρεία στην Έκθεση της Γενεύης.
 
Επί της ουσίας, πρόκειται για μία ακόμα ενδιαφέρουσα σχεδιαστική και τεχνολογική σπουδή του Γερμανού κατασκευαστή, που βασίζεται στο… δημοφιλές θέμα που ακούει στο όνομα «Smart». Το Forspeed concept, όπως είναι η πλήρης ονομασία του πρωτοτύπου, είναι ένα φουτουριστικό μινι roadster, το οποίο, αν μη τι άλλο, προκαλεί σχεδιαστικά, χάρη στην απουσία οροφής και πλευρικών τζαμιών –κάτι ανάλογο δηλαδή με το Crossblade που είδαμε για πρώτη φορά το μακρινό πλέον 2002- ενώ ιδιαίτερη εντύπωση επίσης προκαλούν οι μικροσκοπικοί σε μέγεθος εξωτερικοί καθρέπτες αλλά και η μικρή επιφάνεια του εμπρόσθιου «παρπρίζ» (σ.σ.: ουσιαστικά, πρόκειται για ένα μικρού μεγέθους αλεξηνέμιο), το οποίο ενσωματώνει φωτοβολταϊκά που τροφοδοτούν με ενέργεια τις λειτουργίες και ενδείξεις στο ταμπλό του αυτοκινήτου. Με την ευκαιρία, αξίζει να προσθέσουμε πως η γερμανική εταιρεία αναμένεται να παρουσιάσει στη φετινή Γενεύη, μαζί με το νέο Forspeed, δύο ακόμα «καθαρές» προτάσεις, όπως φαίνεται και στη σχετική φωτογραφία που παραθέτουμε: ένα ηλεκτρικό σκούτερ και ένα πρωτοποριακό ποδήλατο!
 
Στον τεχνικό τώρα τομέα, το Forspeed είναι εφοδιασμένο με ένα ηλεκτρικό μοτέρ, τοποθετημένο στο πίσω μέρος του αμαξώματος, το οποίο αποδίδει 40 ίππους, ενώ σε λειτουργία overboost, που ενεργοποιείται μέσω του σχετικού διακόπτη, στην προαναφερθείσα τιμή προστίθενται για λίγα δευτερόλεπτα 7 επιπλέον ίπποι. Σύμφωνα με τους δημιουργούς του, το Forspeed είναι σε θέση να επιταχύνει έως τα 60 χλμ./ώρα σε 5,5 δλ. σημειώνοντας ανώτατη ταχύτητα της τάξης των 120 χλμ./ώρα. Επιπρόσθετα, η αυτονομία κίνησης που παρέχουν στο γερμανικό πρωτότυπο οι συσσωρευτές ενέργειας ιόντων λιθίου τους οποίους διαθέτει ανέρχεται στα 135 χλμ. Μάλιστα, όπως ανακοινώνουν οι Γερμανοί, η φόρτιση των τελευταίων σε ποσοστό 80% δεν απαιτεί περισσότερα από 45 λεπτά μέσω του κοινού οικιακού δικτύου φόρτισης.
 
Επισήμως, δεν υπάρχουν σκέψεις ώστε το Forspeed να οδηγηθεί στη γραμμή παραγωγή της εταιρείας, επιτελώντας προς το παρόν το ρόλο του σχεδιαστικού… κράχτη για τη Smart.
Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ