top icon
Επικαιρότητα

1–2 για την ομάδα της VW Running Team στον 12ο Μαραθώνιο Μέγας Αλέξανδρος

Με σύνθημα «όλοι μπορούμε όλοι συμμετέχουμε» ολοκληρώθηκε ο 12ος Διεθνής Μαραθώνιος «Μέγας Αλέξανδρος», με συμμετοχή περισσότερων από 20.000 δρομέων από 5 ηπείρους και 54 χώρες, που πλημμύρισαν τους δρόμους της Θεσσαλονίκης.

Η Kosmocar-VW «έτρεξε» στον 12ο Διεθνή Μαραθώνιο «Μέγας Αλέξανδρος» με τη δική της ομάδα δρομέων, την «VW Running Team». Νικητές της διαδρομής του Μεγάλου Μαραθωνίου των 42,195 χλμ. από την Πέλλα ως τη Θεσσαλονίκη, κάνοντας το 1–2 για την ομάδα της «VW Running Τeam», ανακηρύχθηκαν οι δύο πρεσβευτές της: ο Μιχάλης Παρμάκης (1ος) με χρόνο 2 ώρες 28:16 και ο Κυριάκος Συμιριώτης (2ος) με χρόνο 2 ώρες και 30:31. Μάλιστα, είναι η πρώτη φορά στην 12ετή ιστορία της διοργάνωσης που Έλληνας αθλητής κόβει πρώτος το νήμα του Μεγάλου Μαραθώνιου.

Με την «VW Running Team» έλαβε επίσης μέρος στη Μαραθώνια διαδρομή των 42 χλμ με αναπηρικό αμαξίδιο το Μέλος του Σωματείου MDA Ελλάς, Γιάννης Μητρούλης και ο συνοδός του, Αχιλλέας Τσακιλτζίδης. Η συμμετοχή αυτή ήταν η μοναδική στην κατηγορία αγωνιζόμενου με αναπηρικό αμαξίδιο και συνοδό οι οποίοι τερμάτισαν μετά από 3 ώρες και 48 λεπτά.

Η Kosmocar-VW, η οποία στήριξε ως Επίσημος Χορηγός το μεγάλο αυτό αθλητικό γεγονός, διαθέτοντας ένα στόλο 16 αυτοκινήτων της και το ηλεκτροκίνητο e–Golf που συνόδευσε τον αγώνα ως όχημα χρονομέτρησης, θα είναι επίσης ο Επίσημος Χορηγός και του επερχόμενου 6ου Διεθνούς Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου Θεσσαλονίκης. Την υποστήριξη της VW είχε επίσης η εκδήλωση η οποία πραγματοποιήθηκε από το Σωματείο MDA Hellas που υποστηρίζει τα άτομα με νευρομυϊκές παθήσεις, στo πλαίσιo της χορηγίας του 12ου Μαραθωνίου. Στην ίδια εκδήλωση προβλήθηκε το δραματικό ντοκιμαντέρ «Ο τερματισμός» σε σκηνοθεσία της Ελιάνας Αμπραβανέλ και τα έσοδα απο την προβολή του θα διατεθούν για τη λειτουργία της Ειδικής Μονάδας Νευρομυικών Παθήσεων του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ.

O 12ος Διεθνής Μαραθώνιος «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ», ο οποίος είναι αφιερωμένος στον Έλληνα Μαραθωνοδρόμο Στέλιο Κυριακίδη, διοργανώνεται από τον «ΜΕΑΣ Τρίτων», τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, του ΣΕΓΑΣ και της AIMS, καθώς επίσης τελεί υπό την ευγενική υποστήριξη του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης. Παράλληλα υποστηρίζεται από το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (πρώην Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης), την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, τους Δήμους Θεσσαλονίκης, Πέλλας, Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Χαλκηδόνας, Δέλτα και Κορδελιού – Ευόσμου, καθώς επίσης από πλήθος Θεσμικών Φορέων, Φορέων Υποστήριξης και Εθελοντικών Φορέων.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ