top icon
Επικαιρότητα

Αλλαγές στην οδική βοήθεια

Σημαντικές αλλαγές για τον κλάδο της οδικής βοήθειας περιλαμβάνει το νέο πολυνομοσχέδιο, οι οποίες εκτιμάται ότι θα βελτιώσουν περαιτέρω τις παρεχόμενες υπηρεσίες από τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται σε αυτόν.

Πιο σημαντική αλλαγή είναι η κατάργηση του ως τώρα ισχύοντος διαχωρισμού μεταξύ μικτών επιχειρήσεων και αυτόνομων πανελλαδικών εταιρειών, κίνηση που ίσως φέρει και άλλες εταιρείες στον χώρο. Όπως διακριβώνεται στις σελίδες που παραθέτει το πολυνομοσχέδιο για το θέμα, οι εταιρείες οδικής βοήθειας πρέπει να βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα σε όλη τη διάρκεια του 24ώρου και να παρέχουν άμεση και ποιοτική οδική βοήθεια, δηλαδή ανταπόκριση με το κατάλληλο προσωπικό και αποστολή βοήθειας μέσα σε μια ώρα από την κλήση.

Όταν δεν τηρούνται οι προϋποθέσεις του νόμου ή δεν εκπληρώνονται όπως ορίζονται από αυτόν, τότε ο νομοθέτης επιβάλει πρόστιμα, που ανέρχονται από 5.000 μέχρι 20.000 ευρώ.

Σε ενδεχόμενο υποτροπής της εταιρείας οδικής βοήθειας στην παραβίαση του νόμου, τότε τα χρηματικά πρόστιμα διπλασιάζονται. Τέλος, ορίζεται ότι πρέπει να υφίσταται τηλεφωνικό κέντρο 24ωρης λειτουργίας για την καταγραφή των κλήσεων, ενώ τα όλα τα οχήματα οδικής βοήθειας πρέπει να διαθέτουν GPS. Τα παραπάνω περιλαμβάνονται στο σχέδιο νόμου που έχει κατατεθεί στη Βουλή των Ελλήνων και όχι το τελικό κείμενο, οπότε οι πιθανότητες για κάποια διαφοροποίηση σε σχέση με τα πραναφερθέντα δε λείπουν.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ