top icon
Επικαιρότητα

Ενεργητική ασφάλεια από την Lexus

Η Lexus παρουσίασε ένα νέο ηλεκτρονικό σύστημα ενεργητικής ασφάλειας. Το VDM, (Vehicle Dynamics Management – Διαχείριση Δυναμικής Συμπεριφοράς Οχήματος)

Η Lexus παρουσίασε ένα νέο ηλεκτρονικό σύστημα ενεργητικής ασφάλειας. Το VDM, (Vehicle Dynamics Management – Διαχείριση Δυναμικής Συμπεριφοράς Οχήματος), αποτελείται από ένα ηλεκτρονικά ελεγχόμενο σύστημα πέδησης, ECB (Electronically Controlled Brake system) καθώς και ένα σύστημα διατήρησης ευστάθειας του οχήματος.  Με τη βοήθεια των δύο αυτών τεχνολογιών, το σύστημα «παρακολουθεί» τους χειρισμούς του οδηγού και την κίνηση του αυτοκινήτου και σκιαγραφεί μία πορεία σύμφωνη με τις διαθέσεις του οδηγού για μία βέλτιστη εμπειρία, τόσο σε κανονικές όσο και σε ακραίες συνθήκες λειτουργίας.

Το ECB είναι ένα ηλεκτρονικά ελεγχόμενο σύστημα πέδησης. Με το πάτημα του πεντάλ του φρένου, ένας ηλεκτρονικός αισθητήρας παρέχει πληροφορίες σε έναν υδραυλικό ενεργοποιητή, ο οποίος παρέχει υδραυλική πίεση στις δαγκάνες των φρένων κάθε τροχού ξεχωριστά. Το ECB δεν παρέχει απλά διαφορετική δύναμη πέδησης σε κάθε τροχό αλλά διασφαλίζει παράλληλα τον πιο ομαλό και ακριβή έλεγχο των φρένων.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ