top icon
Επικαιρότητα

H Renault Sport σε χαμηλή πτήση με την 348ΜΤΑ

Με αφορμή μια ξεχωριστή εκδήλωση της 348 Μοίρας Τακτικής Αναγνώρισης της Πολεμικής Αεροπορίας, η Renault Sport βρέθηκε δίπλα στους κυρίαρχους των αιθέρων.

Στα πλαίσια μιας ξεχωριστής εκδήλωσης που διοργάνωσε μια από τις ιστορικές μοίρες της Πολεμικής Αεροπορίας, η 348 Μοίρα Τακτικής Αναγνώρισης, πλάι στα RF-4E βρέθηκαν 2 δημοφιλή μοντέλα της Renault Sport, τιμώντας το σημαντικό και πολυεπίπεδο έργο της Μοίρας, η οποία μετά από περισσότερα από 60 χρόνια λειτουργίας αυτή την Παρασκευή 5 Μαΐου ολοκληρώνει το έργο της.

Το κορυφαίο CLIO R.S. εφοδιασμένο με κινητήρα 1.6 λίτρων απόδοσης 200 ίππων και κιβώτιο διπλού συμπλέκτη EDC 6 σχέσεων αποτελεί το μέτρο σύγκρισης όσον αφορά στην οδηγική συμπεριφορά, στοιχείο που οφείλεται και στην προηγμένη αεροδυναμική του απόδοση με τον διαχύτη στο πίσω μέρος να μην αποτελεί απλά στοιχείο εντυπωσιασμού, αλλά να παίζει ενεργό ρόλο στην σταθερότητα του αυτοκινήτου. Ενδεικτική της αποτελεσματικότητας του συνόλου, είναι το γεγονός ότι το CLIO R.S. παραγωγής αποτελεί τη βάση για τα αγωνιστικά CLIO, τα οποία προκύπτουν με σχετικά πολύ λίγες αλλαγές στα μηχανικά μέρη σε σχέση με το «πολιτικό» μοντέλο. Αντίστοιχα και στο MEGANE, η Renault Sport έπαιξε σημαντικό ρόλο στην αεροδυναμική απόδοση του μοντέλου, ενώ ειδικότερα στην έκδοση GT η ρύθμιση της ανάρτησης και το σύστημα ενεργής τετραδιεύθυνσης 4Control αποτελούν έργο της Renault Sport.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ