top icon
Επικαιρότητα

H Renault στην έκθεση «ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ 2016»

Στην έκθεση «ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ 2016» (22-30 Οκτωβρίου, Κτίριο Ξιφασκίας – Πρώην Δυτικό Αεροδρόμιο), η Renault θα παρουσιάσει για πρώτη φορά στο ελληνικό κοινό τα νέα Clio και Megane.

Διαθέτοντας τη νεότερη γκάμα σε όλη την Ευρώπη, η Renault δεν σταματά να εκπλήσσει το κοινό με νέες προτάσεις. Στην έκθεση «ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ 2016» (22-30 Οκτωβρίου, Κτήριο Ξιφασκίας – Πρώην Δυτικό Αεροδρόμιο) θα παρουσιάσει για πρώτη φορά στο ελληνικό κοινό τα νέα Clio και Megane. Παράλληλα το παρών στην έκθεση θα δώσει στο σύνολό της, τόσο η γκάμα της Renault, όσο και της Dacia.

Στην έκθεση «ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ 2016», η Renault παρουσιάζει το ανανεωμένο Clio 4ης γενιάς. Αιχμή του δόρατος παραμένει ένας από τους πιο δημοφιλείς κινητήρες πετρελαίου της αγοράς, ο 1.5 dCi, ο οποίος ξεχωρίζει και για την ιδιαίτερα χαμηλή κατανάλωση καυσίμου και ρύπων που του εξασφαλίζουν μηδενικά τέλη κυκλοφορίας. Σε αντίθεση με το παρελθόν το Clio θα εφοδιάζεται και με την πιο δυνατή έκδοση του συγκεκριμένου κινητήρα με απόδοση 110 ίππους, ο οποίος συνδυάζεται με μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων δημιουργώντας ένα ιδανικό σύνολο για όσους έχουν σπορ ανησυχίες, αλλά παράλληλα ζητούν και χαμηλή κατανάλωση. Σε επίπεδο κινητήρων βενζίνης, η νέα γενιά του Clio ξεχωρίζει χάρη και στην τοποθέτηση του υπερτροφοδοτούμενου συνόλου Energy TCe 120, ο οποίος από μόλις 1.2 λίτρα αποδίδει 120 ίππους αναδεικνύοντας ιδανικά τα χαρακτηριστικά του πλαισίου και της καλορυθμισμένης ανάρτησης. Στην έκθεση το κοινό θα μπορέσει να γνωρίσει από κοντά στο σύνολο της την γκάμα του Clio, με το hatchback, το Sport Tourer, το επαγγελματικό Pro+, αλλά και το κορυφαίο R.S.

Νέο Renault Megane

Με μεγαλύτερο μήκος και πλάτος, αλλά χαμηλότερο ύψος, το νέο Megane διαθέτει μια εκτεταμένη γκάμα κινητήρων, απόδοσης από 90 έως 205 ίππων. Το σύνολο συμπληρώνουν τα κορυφαία επίπεδα άνεσης που προσφέρει η ανάρτηση και η ηχομόνωση της καμπίνας. Το νέο Megane προσφέρει μια νέα εμπειρία οδήγησης χάρη στο σύστημα R-Link2, το οποίο λειτουργεί ως το κέντρο ελέγχου του αυτοκινήτου μέσω μιας κάθετα τοποθετημένες οθόνης 8,7 ιντσών. Παράλληλα μέσω της τεχνολογίας Multi-Sense ο οδηγός μπορεί να προσωποποιήσει, σύμφωνα με τις επιθυμίες του, τα χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου, ενώ μια σειρά εξελιγμένων και φιλικών στη χρήση οδηγικών βοηθημάτων –που συμπεριλαμβάνουν εκτός των άλλων και έγχρωμο Head Up Display- συμβάλουν στις ασφαλέστερες διαδρομές. Ειδικότερα στην έκδοση GT, το σύστημα ενεργής τετραδιεύθυνσης 4Control αποτελεί μια πρωτιά για την κατηγορία. Συνδυάζεται δε με την εξελιγμένη από τη Renault Sport ανάρτηση, ώστε να προσφέρει κορυφαία οδική συμπεριφορά με δυναμικό κράτημα και ακρίβεια στις αντιδράσεις. Οι καταναλωτές έχουν να επιλέξουν από μια ευρεία γκάμα αποδοτικών και φιλικών προς το περιβάλλον υπερτροφοδοτούμενων κινητήρων βενζίνης και Diesel. Στη βάση βρίσκεται ο εξελιγμένος βενζινοκινητήρας 1.2 TCe σε δύο εκδόσεις με 100 και 130 ίππους, ενώ το κορυφαίο GT τροφοδοτείται από τον χωρητικότητας 1.6 λίτρων κινητήρα TCe των 205 ίππων που συνδυάζεται με το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη EDC των 7 σχέσεων. Αντίστοιχα εντυπωσιακή είναι και η γκάμα των κινητήρων πετρελαίου που περιλαμβάνει τον κινητήρα 1.5 dCi με 90 και 110 ίππους και τον κινητήρα 1.6 dCi με τους 130 ίππους.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ 2016 το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να γνωρίσει από κοντά τόσο την έκδοση Hatchback όσο και το κορυφαίο Megane GT.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ