top icon
Επικαιρότητα

Η επόμενη Bugatti Chiron θα είναι υβριδική

Ο επικεφαλής της Bugatti δήλωσε πως ο «εξηλεκτρισμός» της νέας Chiron είναι κάτι παραπάνω από αναπόφευκτος.

Παρά το γεγονός ότι ο αντικαταστάτης της Bugatti Chiron δεν πρόκειται να παρουσιαστεί σε λιγότερο από 7 χρόνια από σήμερα, οι Γερμανοί ιθύνοντες της εταιρείας ήδη σχεδιάζουν την επόμενη μέρα του εμβληματικού τους hyper-car. Έτσι, όπως αποκάλυψε ο CEO της Bugatti, Wolfgang Durheimer, σε συνέντευξη που παρεχώρησε στο βρετανικό Autocar, ο εξηλεκτρισμός είναι κάτι που θα συμβεί.

Και προσέθεσε:

«Ο τρόπος πλέον που οι μπαταρίες και οι ηλεκτροκινητήρες εξελίσσονται καθιστούν κάτι παραπάνω από βέβαιο πως το νέο μοντέλο θα εξηλεκτριστεί με κάποιο τρόπο. Το γεγονός πάντως ότι η Chiron δεν πρόκειται πλέον να ξεπεραστεί μηχανολογικά, την καθιστά σήμερα απόλυτα ποθητή».

Αξίζει να θυμίσουμε πως στα πρώιμα στάδια εξέλιξης της Chiron, οι ιθύνοντες της γαλλικής εταιρείας με τη γερμανική πλέον αύρα μελέτησαν σοβαρά το ενδεχόμενο να τοποθετήσουν «δίπλα» στον θηριώδη W16 κινητήρα του αυτοκινήτου μια συστοιχία μπαταριών που θα συνοδεύονταν με κάποιον ηλεκτροκινητήρα. Ωστόσο, η εν λόγω επιλογή δεν προκρίθηκε, προφανώς για λόγους που σχετίζονται με το βάρος αλλα και την πολυπλοκότητα της όλης διάταξης.

Μολαταύτα, δεν είναι λίγα τα hyper-cars –LaFerrari, McLaren P1, Porsche 918 Spyder- που στο πρόσφατο παρελθόν… προσχώρησαν στο στρατόπεδο της υβριδικής τεχνολογίας υιοθετώντας λύσεις με κορυφαίο τεχνολογικό υπόβαθρο και υψηλό δείκτη αποτελεσματικότητας στην πράξη._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ