top icon
Επικαιρότητα

Όχημα… Οι νέοι δημιουργούν!

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η ημερίδα «Όχημα… Οι νέοι δημιουργούν» που έγινε την Κυριακή 24 Απριλίου στην αίθουσα «Παλαιοί Φούρνοι» στηνΤεχνόπολη στο Γκάζι.

Η μεγάλη προσέλευση του κόσμου και το ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε ξεπέρασε κάθε προσδοκία, δίνοντας το έναυσμα για να γίνει αυτή η συνάντηση θεσμός στην Ελλάδα. Ανήσυχοι και δημιουργικοί Έλληνες φοιτητές μηχανολόγοι συζήτησαν με ανθρώπους που πέρασαν από τα ίδια θρανία λίγα χρόνια νωρίτερα και σήμερα εργάζονται στην F1.

Πρώτος ομιλητής ήταν ο καθηγητής του ΑΠΘ, Κος Ζήσης Σαμαράς ο οποίος ανέλυσε τις ευκαιρίες που υπάρχουν για τους νέους στην χώρα μας. Κάτι το οποίο ενίσχυσε με την ομιλία του ο Κος Ιωάννης Νεραντζής, από την Ελληνική Εταιρία Beta, η οποία έχει παραρτήματα στο εξωτερικό και είναι προμηθευτής λογισμικών σε πολλές αυτοκινητοβιομηχανίες και ομάδες F1 όπως οι BMW, Mercedes, Audi, Porsche, Ferrari F1, Red Bull Racing, McLaren και Renault!

Ο Δρ. Ιωάννης Κιτσοπανίδης, ο οποίος ηγείται της εξέλιξης του κινητήρα F1 της Ferrari, μας μετέφερε στον μαγικό κόσμο της Formula 1 αποκαλύπτοντας τις προκλήσεις, την πίεση, την ικανοποίηση και τα ευτράπελα που αντιμετωπίζει καθημερινά στο Maranello. Η Δρ. Ιωάννα Βλάχου που εργάζεται ως Trackside αεροδυναμιστής στην ομάδα της Mercedes AMG Petronas μας εξήγησε την φύση της δουλειάς που έχουν οι διάφοροι μηχανικοί σε μια ομάδα F1 και τον σημαντικό ρόλο που έχει ο όγκος και η ποιότητα στην συλλογή δεδομένων, εργαλεία στα οποία βασίζεται η σημαντική έρευνα που γίνεται στο εργοστάσιο.

Ο Κος Λάζαρος Τσιορακλίδης, o οποίος κατέχει την θέση του Chief of Technology στην Altair Engineering επισήμανε την δυναμική που έχει η Ελλάδα στην παραγωγή μηχανικών, φέροντας σαν παράδειγμα ότι στις ΗΠΑ εργάζονται πάνω από 200 μηχανικοί που έχουν αποφοιτήσει από Ελληνικά Πανεπιστήμια, δίνοντας τα εύσημα στην δουλειά που γίνεται στην Ελλάδα. Για την δουλειά του από την θέση του Senior Aerodynamicist στην McLaren Honda μας μίλησε ο Κος Γιώργος Σίμος, εξιστορώντας την δική του πορεία και εξηγώντας πώς έκανε το όνειρό του πραγματικότητα.

Ο Κος Ηλίας Νασιόπουλος αναφέρθηκε στην Ιστορία του Οχήματος στην Ελλάδα, τονίζοντας ότι αυτή πρέπει να συνεχιστεί βασισμένη σε όλους τους ανήσυχους νέους που σπουδάζουν στα ελληνικά πανεπιστήμια, αλλά και την ιδιαίτερη ιδιοσυγκρασία των Ελλήνων. Τέλος ο μηχανολόγος της Ford Κος Ευάγγελος Μπιτσάνης θυμήθηκε τα πρώτα βήματα της ομάδας Formula Student της Θεσσαλονίκης.

Στην εκδήλωση έδωσαν το παρών οι ομάδες formula student UoP Racing από το πανεπιστήμιο της Πάτρας, ART από το ΑΠΘ, PROM Racing από το ΕΜΠ, Centaurus Racing από το πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και TUC Eco Racing από το πολυτεχνείο Κρήτης. Οι διοργανωτές, Ηλίας Νασιόπουλος και Δημήτρης Παπαδόπουλος, θα ήθελαν να ευχαριστήσουν όλο τον κόσμο που βρέθηκε εκεί, τις ομάδες από τα Πανεπιστήμια και τους χορηγούς τους, το GOCAR και την ΕΛΙΝ Βιοκαύσιμα, που στάθηκαν δίπλα στην προσπάθεια αυτή.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ