top icon
Επικαιρότητα

«Στρογγυλοποιήσεις» διοδίων…

H Κυβέρνηση δεν φαίνεται να ανησυχεί για τις ανατιμήσεις που έχει προκαλέσει στην αγορά η έλευση του ευρώ, χωρίς ωστόσο να εγκαταλείπει τις απειλές προς τις επιχειρήσεις που στρογγυλοποιούν τις τιμές των προϊόντων-υπηρεσιών τους προς όφελός τους.  Οι αρμόδιοι κύκλοι του υπουργείου Eθνικής Oικονομίας υπογράμμιζαν ότι η κυβέρνηση θα χρησιμοποιήσει όσα «όπλα» διαθέτει ακόμη και να καταργήσει ορισμένα προνόμια σε όσους δεν συμμορφωθούν προς τις οδηγίες που έχουν δοθεί για τις στρογγυλοποιήσεις.


Το σίγουρο πάντως είναι ότι οι περισσότερες ελληνικές επιχειρήσεις (μεταξύ των οποίων και κάποιες από τις εισαγωγικές εταιρείες αυτοκινήτων) πραγματοποιούν στρογγυλοποιήσεις αυξάνοντας τις τιμές τους. Δεν εξαιρείται βέβαια και το κράτος, που είναι και ο πρώτος διδάξας…


Για του λόγου του αληθές σας παραθέτουμε τις αποδείξεις από τα διόδια του Σπαθοβουνίου στην Εθνική οδό Κορίνθου-Τριπόλεως. Το κόμιστρο πριν την 1 Ιανουαρίου ήταν στα 2,64 ευρώ ενώ μετά την      1 Ιανουαρίου «στρογγυλοποιήθηκε» στα 2,70 ευρώ.


Αυτά περί στρογγυλοποιήσεων…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ