top icon
Επικαιρότητα

Συνεργασία Gazprom, ΔΕΠΑ και Edison

Υπογραφή συμφωνίας συνεργασίας μεταξύ Gazprom, ΔΕΠΑ και Edison, σχετικά με τη νότια διαδρομή παροχής ρωσικού φυσικού αερίου στην Ευρώπη.

Ο Alexey Miller, Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής της Gazprom, ο Marc Benayoun, Διευθύνων Σύμβουλος της Edison και Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος της EDF Gas και Ιταλίας και ο Θεόδωρος Κιτσάκος, Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΠΑ και Πρόεδρος της IGI Poseidon, υπέγραψαν συμφωνία συνεργασίας στο Οικονομικό Forum 2017 της Αγίας Πετρούπολης, παρουσία του Carlo Calenda, Υπουργού Οικονομικής Ανάπτυξης της Ιταλίας. Ο Γιώργος Τσίπρας, Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελληνικής Δημοκρατίας, επίσης παρέστη στην τελετή υπογραφής.

Η συμφωνία προβλέπει κοινές προσπάθειες για τη δημιουργία της νότιας διαδρομής για την παροχή ρωσικού φυσικού αερίου από τη Ρωσία στην Ευρώπη, που μέσω Τουρκίας και Ελλάδας θα φθάνει στην Ιταλία. Οι τρεις εταιρείες πρόκειται να συντονίσουν την ανάπτυξη και την υλοποίηση του αγωγού TurkStream και του αγωγού Poseidon από τα ελληνο-τουρκικά σύνορα προς την Ιταλία, με πλήρη συμμόρφωση με το σχετικό ισχύον νομοθετικό πλαίσιο. Επιπλέον, η Συμφωνία επισημοποιεί τις ρυθμίσεις για την επέκταση της συνεργασίας στον τομέα της προμήθειας ρωσικού φυσικού αερίου.

Ο αγωγός Poseidon είναι σχεδιασμένο και αδειοδοτημένο έργο εισαγωγής φυσικού αερίου, που θα επιτρέψει τη διασύνδεση του ελληνικού με το ιταλικό σύστημα μεταφοράς αερίου. Η όδευση του έργου πρόκειται να επεκταθεί περαιτέρω για να επιτρέψει την απευθείας μεταφορά φυσικού αερίου, διαθέσιμου στα ελληνο-τουρκικά σύνορα, στην Ιταλία συμβάλλοντας ουσιαστικά στην επίτευξη των ευρωπαϊκών ενεργειακών στόχων για την κατοχύρωση της ασφάλειας του εφοδιασμού. (Δελτίο Τύπου)

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ