top icon
Επικαιρότητα

Τέλη κυκλοφορίας ανάλογα με την αξία του αυτοκινήτου, εισηγείται το υπουργείο ΥΜΕ για το 2019

Ο αρμόδιος υφυπουργός, Νίκος Μαυραγάνης, δήλωσε σήμερα σε τηλεοπτική συνέντευξή του πως η εισήγηση που θα κατατεθεί για τα Τέλη Κυκλοφορίας του 2019 θα αφορά στον υπολογισμό τους ανάλογα με την αξία του αυτοκινήτου.

Ο υφυπουργός Μεταφορών και Υποδομών προσέθεσε στο πλαίσιο των δηλώσεών του πως, πέραν της αξίας του οχήματος, για τον υπολογισμό των Τελών Κυκλοφορίας του 2019 θα λαμβάνονται υπόψη και περιβαλλοντικά κριτήρια. Πιο συγκεκριμένα, στη σχετική ερώτηση που του υπεβλήθη στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», ο Ν. Μαυραγάνης δήλωσε:

«Υπάρχει περίπτωση να τα δούμε αλλαγμένα του χρόνου, από το 2019. Η εισήγηση από το υπουργείο Μεταφορών είναι η αναλογικοποίηση με την αξία του αυτοκινήτου, που νομίζω ότι όλους μας βρίσκει σύμφωνους, είναι λογικό αυτό. Και βεβαίως να λαμβάνονται υπόψη τα περιβαλλοντικά κριτήρια, δεν είπε κανείς όχι. Αλλά σε κάθε περίπτωση, να υπάρχει μία αναλογική εφαρμογή με την αξία».

Αναφερόμενος στο θέμα που έχει προκύψει σχετικά με τα ανασφάλιστα οχήματα, ο υφυπουργός δήλωσε πως 436.000 ιδιοκτήτες θα λάβουν σήμερα μέσω του Taxinet τα ειδοποιητήρια των σχετικών προστίμων, τονίζοντας ωστόσο πως πέρσι τέτοια εποχή ο αριθμός τους ξεπερνούσε το 1,2 εκ.

«Νομίζω ότι με τη διασύνδεση των μητρώων που κάναμε και όφειλε να είχε κάνει η πολιτεία εδώ και δεκαετίες, δηλαδή των μητρώων της Εφορίας, του υπουργείου Μεταφορών και της Αστυνομίας, έχουμε πλέον εξαλείψει τις περισσότερες από τις πιθανότητες ένα ανασφάλιστο όχημα να εμφανίζεται ως ανασφάλιστο αλλά στην πραγματικότητα να μην υπάρχει».

Ωστόσο, ο Ν. Μαυραγάνης τόνισε πως η διασύνδεση των μητρώων των παραπάνω υπηρεσιών αφορά μόνο στις περιπτώσεις μετά το 2008, κάτι που σημαίνει πως οι ιδιοκτήτες «ανύπαρκτων» αυτοκινήτων που εμφανίζονται στο σύστημα ως ανασφάλιστα, θα πρέπει να προσκομίσουν οι ίδιοι στις αρμόδιες υπηρεσίες τα σχετικά έγγραφα, ώστε να απαλλαγούν από τυχόν πρόστιμα._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ