top icon
Επικαιρότητα

Volvo: Επενδύσεις 1 δις € στις ΗΠΑ

Η σουηδική εταιρεία σκοπεύει να αυξήσει την κατασκευαστική δυναμική της στις ΗΠΑ και φυσικά την εμπορική της επιρροή σε μια από τις σπουδαιότερες για την ίδια αγορές της υφηλίου.

Όπως ανακοινώθηκε από επίσημα χείλη, η μονάδα παραγωγής της σουηδικής εταιρείας που βρίσκεται στη Ν. Καρολίνα των ΗΠΑ θα διπλασιάσει μέσα στα προσεχή χρόνια την παραγωγή της «υποδεχόμενη» από το 2021 και εξής τη νέα γενιά του XC90. Το εν λόγω εργοστάσιο, το οποίο βρίσκεται σε απόσταση μόλις 56 χλμ. από την πόλη Charleston, θα ξεκινήσει από το επόμενο φθινόπωρο να κατασκευάζει σε ετήσια βάση περί τα 60.000 αντίτυπα του τετράθυρου S60. Από αυτά, τα μισά περίπου θα προορίζονται για την εγχώρια αγορά αυτοκινήτου, ενώ τα υπόλοιπα θα εξάγονται σε διάφορες χώρες της υφηλίου.

«Η επέκταση των δραστηριοτήτων του εργοστασίου μας στην Ν. Καρολίνα αποτελεί μια ακόμα απόδειξη της αφοσίωσης της Volvo στην αγορά των ΗΠΑ», δήλωσε χαρακτηριστικά ο CEO της εταιρείας, Håkan Samuelsson.

Το 2016 η Volvo κατάφερε να ταξινομήσει στην αγορά των ΗΠΑ 82.724 αυτοκίνητα, εκ των οποίων πάνω από τα 32.000 ανήκαν στην οικογένεια του XC90, τα οποία κατασκευάζονται αυτή τη στιγμή στην Torslanda της Σουηδίας. Στόχος της εταιρείας μέσα στα επόμενα χρόνια είναι οι πωλήσεις της στις ΗΠΑ να ανέλθουν στις 150.000 σε ετήσια βάση. Για λόγους σύγκρισης, να θυμίσουμε πως  πέρσι η Volvo ταξινόμησε σε παγκόσμιο επίπεδο 534.332 οχήματα, ενώ μέχρι το 2020 ο πήχης που έχουν θέσει οι ιθύνοντες της ξεπερνά τα 800.000._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ