top icon
Επικαιρότητα

1.350 θέσεις εργασίας περικόπτει στη Γαλλία η Peugeot

Η γαλλική εταιρεία δήλωσε ότι θα περικόψει 1.350 θέσεις εργασίας στη χώρα χρησιμοποιώντας μια νέα μορφή εθελούσιων περικοπών την οποία εισήγαγε ο Πρόεδρος της Γαλλίας, Emmanuel Macron.

Σύμφωνα με διεθνή μέσα ενημέρωσης, οι παραπάνω «αποχωρήσεις προσωπικού» από τη γαλλική εταιρεία εντάσσεται στις 2.200 εθελούσιες περικοπές που έχουν ήδη προγραμματιστεί και προαναγγελθεί από τον Carlos Tavares, τον CEO του γκρουπ PSA, για το 2018. Θυμίζουμε πως με αντίστοιχα προγράμματα από το γαλλικό όμιλο αποχώρησαν πέρσι περί τους 2.670 εργαζόμενους.

Η Peugeot συγκαταλέγεται μεταξύ των πρώτων εταιρειών στη Γαλλία που κάνει χρήση των νέων μέτρων «ευέλικτης εργασίας» που θεσπίστηκαν με διάταγμα λίγους μήνες μετά την εκλογή του Emmanuel Macron στον προεδρικό θώκο της χώρας τον περασμένο Μάιο. Όπως είναι αναμενόμενο, τα εργατικά συνδικάτα της Γαλλίας έχουν πολλάκις επικρίνει τις νέες αυτές νομοθετικές διατάξεις, οι οποίες επιτρέπουν στις εταιρείες να διαπραγματεύονται απολύσεις –γιατί περί αυτών πρόκειται- χωρίς να χρειάζεται να αποδείξουν ότι αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες.

Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, η PSA σκοπεύει μέσα στη χρονιά να προσλάβει περί τους 2.000 εργαζομένους νεότερης ηλικίας με συμβάσεις μερικής απασχόλησης.

Τα παραπάνω έρχονται στο φως λίγα μόλις 24ώρα μετά τη δημοσιοποίηση των προθέσεων της PSA να περικόψει επιπλέον 250 θέσεις εργασίας στα εργοστάσια της Vauxhall που βρίσκονται στη Μ. Βρετανία. θυμίζουμε πως τον περασμένο μόλις Οκτώβριο, οι νέοι ιδιοκτήτες της βρετανικής εταιρείας είχαν δηλώσει πως θα προβούν μέσα στο 2017 σε περικοπή 400 θέσεων εργασίας εντός της χώρας (περισσότερα για αυτές μπορείτε να διαβάσετε εδώ)._X.A.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ