top icon
Επικαιρότητα

2 αστέρια και… φωτιά για το Lancia Ypsilon (video)

Μια μάλλον απρόσμενη επίδοση για την Lancia και το ιταλικό σούπερ μίνι στις δοκιμές πρόσκρουσης του EuroNCAP.

Η έκδοση facelift του Lancia Ypsilon δοκιμάστηκε πρόσφατα από τον ανεξάρτητο οργανισμό NCAP στο καθιερωμένα τεστ παθητικής ασφάλειας. Στην έβδομη και τελευταία για τη φετινή χρονιά σειρά δοκιμών, αξιολογήθηκαν συνολικά 15 αυτοκίνητα της αγοράς, τα οποία υπάγονται σε ποικίλες κατηγορίες. Πέντε αστέρια πήραν τα BMW X1, Lexus RX, Mercedes GLC, Infiniti Q30, Jaguar XE και XF, Opel Astra, Kia Sportage και Optima, καθώς και τα Renault Megane και Talisman. Τέσσερα αστέρια απέσπασαν τα Nissan Navara και Mini Clubman ενώ τρία αστέρια «πήρε» η BMW Z4.

Το μοναδικό μοντέλο του εν λόγω «μπουκέτου» που σημείωσε τα πλέον αρνητικά αποτελέσματα, με δύο μόλις αστέρια, ήταν το Ypsilon. Μάλιστα, σύμφωνα με τους ιθύνοντες του EuroNCAP, στο ιταλικό μοντέλο εκδηλώθηκε μικρής έκτασης φωτιά κατά την πρόσκρουση του εμπρός μέρους υπό γωνία. Παρά το γεγονός ότι δε δόθηκε στη δημοσιότητα το σχετικό οπτικό υλικό, ο οργανισμός μας πληροφορεί μέσω της επίσημης ανακοίνωσής του ότι οι φλόγες προήλθαν, αμέσως μετά την «επαφή» του οχήματος στο σταθερό εμπόδιο, από τον χώρο του κινητήρα, όπου βραχυκύκλωσε ο θετικός πόλος της μπαταρίας. Η ανάφλεξη προήλθε σε συνδυασμό με μια μικρή διαρροή υγρού από το κύκλωμα των φρένων του αυτοκινήτου και συγκεκριμένα από το δοχείο αποθήκευσής του.

Οι ιθύνοντες του EuroNCAP χαρακτήρισαν το όλο συμβάν ως «σπάνιο περιστατικό».

Από τη μεριά της, η Lancia ανακοίνωσε πως έχει ήδη διερευνήσει το όλο θέμα, ενώ αναμένεται να προβεί άμεσα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες.

Αναλυτικά, οι επιδόσεις-ποσοστό επιτυχίας του Lancia Ypsilon ανά κατηγορία αξιολόγησης, είναι οι εξής:

Προστασία ενηλίκων: 44%, Προστασία παιδιών: 79%, Προστασία πεζών: 64%, Συστήματα ασφαλείας (Safety Assist): 38%._Χ.Α.

Δείτε στο επισυναπτόμενο αρχείο (pdf) αναλυτικά την αναφορά του οργανισμού στα αποτελέσματα της εν λόγω δοκιμής.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ