top icon
Επικαιρότητα

20.000 Mercedes G-Class σε μια χρονιά

Παρά την… ηλικία, αλλά και τον εξειδικευμένο της χαρακτήρα, η Mercedes G-Class συνεχίζει να κερδίζει την εμπιστοσύνη του κοινού.

Όπως επισήμως ανακοινώθηκε, 20.000 αντίτυπα της Mercedes G-Class έχουν ήδη ταξινομηθεί ανά τον κόσμο κατά τη διάρκεια του 2016, αριθμός που αναμφίβολα αποτελεί μια σημαντική εμπορική επιτυχία για το Γερμανό κατασκευαστή. Πολλώ δε μάλλον, όταν όλοι γνωρίζουν πως η συγκεκριμένη εκδοχή του μοντέλου βρίσκεται ήδη λίγους μήνες πριν την ολική αντικατάστασή του μ’ ένα νέο.

Η Mercedes G-Class, η οποία ξεκίνησε να κατασκευάζεται το 1979 στις εγκαταστάσεις της αυστριακής Magna Steyr, θα παραδώσει τη σκυτάλη πολύ σύντομα σ’ ένα σκληροτράχηλο, επίσης, SUV, το οποίο θα πατά, όμως, σε μια εντελώς νέα πλατφόρμα. Χάρη στη… δίαιτα στην οποία θα υποβληθεί, τόσο το πλαίσιο όσο και το σύνολο του αμαξώματος, το συνολικό βάρος του οχήματος αναμένεται να είναι αισθητά μειωμένο σε σχέση με σήμερα. Σχεδιαστικά, ωστόσο, η νέα G-Class, η οποία θα διαθέτει ένα αναθεωρημένο, ως προς την αρχιτεκτονική του, σύστημα ανάρτησης, θα διατηρεί την τετραγωνισμένη αισθητική της υπάρχουσας γενιάς. Αλλά και όλων των προηγουμένων.

Χωρίς να έχει επισήμως επιβεβαιωθεί, το πιο πιθανό είναι να δούμε στο «φως» τη νέα Mercedes G-Glass μερικές εβδομάδες πριν την επίσημη πρεμιέρα της στην Έκθεση της Φρανκφούρτης το φθινόπωρο του 2017._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ