top icon
Επικαιρότητα

Το 2020 το νέο Citroen C5

Την είδηση επιβεβαίωσε με δηλώσεις του η CEO της Citroen, Linda Jackson.

Μπορεί η γαλλική εταιρεία να έβαλε τέλος στον κύκλο ζωή της δεύτερης γενιάς του Citroen C5 στη γηραιά ήπειρο τον Απρίλιο που μας πέρασε, αυτό όμως δε σημαίνει πως δεν υπάρχουν σαφή σχέδια για την αναπλήρωση του εμπορικού κενού που δημιουργεί στη γκάμα του Γάλλου κατασκευαστή η εν λόγω «απόσυρση». Έτσι, σύμφωνα με δηλώσεις της CEO της εταιρείας, Linda Jackson, η τρίτη κατά σειρά γενιά του μεσαίου σεντάν της Citroen θα παρουσιαστεί το 2020 διαθέτοντας μάλιστα τη νέα ανάρτηση Hydraulic Cushion.

Το επίσημο όνομά της είναι «Progressive Hydraulic Cushions» ή, αλλιώς, «μαγικό χαλί», όπως αρέσκονται οι ίδιοι οι δημιουργοί της να την αποκαλούν. Επί της ουσίας, η εν λόγω ανάρτηση, η οποία παρουσιάστηκε σ’ ένα πειραματικό C4 Cactus πριν έναν περίπου χρόνο αποτελώντας ουσιαστικά τη σύγχρονη εκδοχή της υδροπνευματικής ανάρτησης της Citroen, διαθέτει τα γνώριμα ελατήρια και αμορτισέρ με τη διαφορά ότι τα κλασσικά bump stops, τα οποία συναντάμε στις συμβατικές διατάξεις, έχουν δώσει τη θέση τους σε δευτερεύοντα αμορτισέρ. Ή σε «υδραυλικά μαξιλάρια», αν προτιμάτε. Σύμφωνα με τους Γάλλους, χάρη σε αυτά, η όλη διάταξη μπορούν να λειτουργήσει με πιο αποτελεσματικό τρόπο εξασφαλίζοντας βελτιωμένη άνεση και κατ' επέκταση κορυφαία ποιότητα κύλισης.

Όπως ξεκαθάρισε η Linda Jackson, η ανάρτηση αυτή θα τοποθετείται αποκλειστικά στα μοντέλα της Citroen και όχι στα ομόσταβλα των Peugeot και DS. Πολλώ δε μάλλον, σε εκείνη των Opel, που πλέον έχουν περάσει υπό τη σκέπη του γκρουπ PSA.

Αξίζει να σημειωθεί πως από του χρόνου, η Citroen αναμένεται να παρουσιάσει στη γηραιά ήπειρο και την έκδοση Aircross του νέου C5 (κάτω φωτογραφία) που παρουσιάστηκε τον Απρίλιο που μας πέρασε στην Έκθεση της Σαγκάης._X.A.

Citroen C5 Aircross

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ