top icon
Επικαιρότητα

Το 2020 το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο της VW

Η VW εγκαινιάζει την ηλεκτρική οικογένεια μοντέλων I.D. φέρνοντας στο εμπορικό προσκήνιο των ευρωπαϊκών και όχι μόνο αγορών ένα όχημα με μηδενικές εκπομπές ρύπων στις διαστάσεις του VW Golf.

Θέλοντας να «ξεφύγει» από τη σκιά που δημιούργησε το διαβόητο σκάνδαλο χειραγώγησης των εκπομπών ρύπων, η VW περνά στην αντεπίθεση επιταχύνοντας τα… ηλεκτρικά της πλάνα. Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, το πρώτο zero emission vehicle του Γερμανού κατασκευαστή θα είναι καθ’ όλα έτοιμο ώστε να φιγουράρει στις εκθέσεις των επίσημων αντιπροσώπων της μέσα στο 2020 βασιζόμενο στην πλατφόρμα MEB και στο πρωτότυπο I.D. που είδαμε πέρυσι στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού. Όπως πληροφορούμαστε, οι ιθύνοντες της VW έχουν ήδη προχωρήσει αρκετά με τον εσωτερικό και εξωτερικό σχεδιασμό του αυτοκινήτου με την τελική μάλιστα έγκριση να δίδεται, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το αργότερο έως τον προσεχή Αύγουστο.

Από την πλατφόρμα MEB θα προκύψουν μετά το 2020 δύο ακόμα ηλεκτρικά μοντέλα, ένα SUV και ένα mini bus, με το τελευταίο να βασίζεται στο I.D. Buzz που παρουσιάστηκε στην Έκθεση του Ντιτρόιτ τον περασμένο Ιανουάριο. Επιπρόσθετα, η πρωτότυπη μορφή του νέου SUV ηλεκτρικού μοντέλου της εταιρείας αναμένεται να παρουσιαστεί τον επόμενο κιόλας μήνα στην Έκθεση της Σαγκάης.

«Το χρονοδιάγραμμα για το 2020 είναι πολύ σφικτό, αλλά χρειαζόμαστε τα συγκεκριμένα μοντέλα ώστε να μειώσουμε τους ρύπους του στόλου μας. Επομένως είναι απαραίτητο να τηρήσουμε τις ημερομηνίες λανσαρίσματος που έχουμε θέσει», δήλωσε χαρακτηριστικά ο CEO της VW, Herbert Diess.

Θυμίζουμε πως στη γηραιά ήπειρο οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι πιέζουν έντονα τις αυτοκινητοβιομηχανίες ώστε οι τελευταίες να καταφέρουν το αργότερο έως το 2021 να μειώσουν τις μέσες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα του στόλου τους στα επίπεδα των 95 gr/χλμ. Ανάλογη είναι και η κατάσταση στην Κίνα, με τις αρχές τις χώρας να θέτουν τον πήχη στα 117 gr/χλμ. και τα 5 λιτ./100 χλμ.

«Στην αγορά της Κίνας θα πρέπει έως το 2025 να πουλάμε περί το 1 εκατομμύριο ηλεκτρικά αυτοκίνητα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο  Herbert Diess._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ