top icon
Επικαιρότητα

251.500 ευρώ για την Lancia Delta HF Integrale Evo του Juha Kankkunen

Σε δημοπρασία που πραγματοποιήθηκε από την Silverstone Auctions, μια Κυρία του ένδοξου αγωνιστικού παρελθόντος της δεκαετίας του ’90 άλλαξε χέρια έναντι 250.000 ευρώ.

Η εικονιζόμενη Lancia Delta HF Integrale Evo, την οποία οδήγησε για πρώτη φορά  το 1990 στις ε.δ. του Π.Π. Ράλλυ ο τέσσερις φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής, Juha Kankkunen, πωλήθηκε την περασμένη Πέμπτη σε δημοπρασία που πραγματοποιήθηκε από την Silverstone Auctions έναντι του ποσού των 251.500 ευρώ. Το αγωνιστικό παλμαρέ  της συγκεκριμένη ιταλίδας καλλονής είναι κάτι παραπάνω από πλούσιο, με τον ιπτάμενο Φινλανδό rally-man να τερματίζει με αυτή στην 5η θέση στο Ράλλυ των 1.000 Λιμνών, στην 4η θέση στο Σαν Ρέμο και στη 10η στο RAC.

«Το αυτοκίνητο αυτό είναι ένας πραγματικός θρύλος και συγχρόνως ένα σημαντικό μέρος της ιστορίας του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλλυ. Όπως ήταν αναμενόμενο, η ζήτηση το βράδυ της δημοπρασίας ήταν μεγάλη», δήλωσε ο επικεφαλής της Silverstone Classic, Nick Whale.

Αξίζει να προσθέσουμε πως οι διοργανωτές της δημοπρασίας είχαν ορίσει ως τιμή εκκίνησης το ποσό των «μόλις» 133.700 ευρώ._Χ.Α. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ