top icon
Επικαιρότητα

32 εκ. ευρώ «έπιασε» η αγωνιστική Ferrari 335 S Spider Scaglietti

Πρόκειται για το δεύτερο πιο ακριβό αυτοκίνητο που πουλήθηκε ποτέ σε δημοπρασία στην ιστορία της αυτοκίνησης και φυσικά για το πρώτο αγωνιστικό.

Η πώληση της σπάνιας αυτής κατασκευής, η οποία «γεννήθηκε» το 1957 σε μόλις τέσσερα αντίτυπα, ολοκληρώθηκε χθες σε δημοπρασία του οίκου Artcurial στο Παρίσι. Φυσικά, ο τυχερός ιδιοκτήτης της, ο οποίος επέλεξε να κρατήσει την ανωνυμία του, δεν θα μπορεί να κυκλοφορήσει την κατακόκκινη 335 S Spider Scaglietti του σε δημόσιο δρόμο, καθώς, όπως αναφέραμε, πρόκειται για ένα κόσμημα σε τέσσερις τροχούς που προορίζεται αποκλειστικά για χρήση εντός πίστας.

Η συγκεκριμένη 335 S Spider Scaglietti οδηγήθηκε για πρώτη φορά από τον Βρετανό 3Peter Collins και τον Γάλλο,  Maurice Trintignant, στον 12ωρο αγώνα του Sebring το 1957 και τον Μάιο του ίδιου έτους, από τον Wolfgang von Trips, στο ιταλικό Mille Miglia, τερματίζοντας στη δεύτερη θέση. Εν συνεχεία, ο Mike Hawthorn ανέλαβε τον έλεγχο του πηδαλίου του αυτοκινήτου συμμετέχοντας στον 24ωρο αγώνα του Le Mans, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να τερματίσει εξαιτίας ενός μηχανικού προβλήματος που αντιμετώπισε με τον κινητήρα στον 56ο γύρο.

Η συγκεκριμένη 335 S Spider Scaglietti αγοράστηκε το 1970 από τον Γάλλο συλλέκτη αγωνιστικών αυτοκινήτων, Pierre Bardinon, ο οποίος έχει καταφέρει στο πέρασμα του χρόνου να συγκεντρώσει πάνω από 50 αγωνιστικά αυτοκίνητα της Scuderia!

Την κίνηση στην Ferrari 335 S Spider Scaglietti χαρίζει ένας V12 κινητήρας, ο οποίος αποδίδει 390 ίππους στις 7.400 σ.α.λ._X.A.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ