top icon
Επικαιρότητα

34ος Eυρωπαϊκός Μαραθώνιος Οικονομίας Shell

Η Ελλάδα δίνει δυναμικά το «παρών» στη διοργάνωση για δέκατη πέμπτη συνεχή χρονιά

Περισσότερες από 160 ομάδες φοιτητών από 27 χώρες από την Ευρώπη και όχι μόνο ετοιμάζονται πυρετωδώς, καθώς ο 34ος Ευρωπαϊκός Μαραθώνιος Οικονομίας της Shell επιστρέφει δυναμικά στο Ηνωμένο Βασίλειο για τρίτη συνεχή χρονιά. Η διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί από τις 5 έως τις 8 Ιουλίου, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Make the Future Live, στο Queen Elizabeth Olympic Park του Λονδίνου. Για να ανταποκριθούν στις ανάγκες του διαγωνισμού, οι ομάδες έχουν δαπανήσει περισσότερους από 12 μήνες για τον σχεδιασμό, την κατασκευή και τη δοκιμή των ενεργειακά αποδοτικών οχημάτων τους, καθώς βασική πρόκληση του διαγωνισμού είναι τα αυτοκίνητα των ομάδων να διανύσουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερη απόσταση, με το ισοδύναμο μίας κιλοβατώρας ή ενός λίτρου καυσίμου της επιλογής τους. Η Ελλάδα θα δώσει και φέτος δυναμικά το «παρών», για δέκατη πέμπτη συνεχή χρονιά, διεκδικώντας ακόμα καλύτερα αποτελέσματα. Τα εκπαιδευτικά ιδρύματα που θα την εκπροσωπήσουν είναι τα ακόλουθα:

Η ομάδα «TUC Eco Racing» από τη Σχολή Μηχανικών Παραγωγής & Διοίκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης: Φέτος, συμμετέχει για εντέκατη χρονιά στον Μαραθώνιο µε το εξελιγμένο όχημα πόλης «Εco Racer». Πέρυσι, διαγωνίστηκε στην κατηγορία Urban Concept (Hydrogen) και κατέκτησε την 4η θέση διανύοντας 138km/m3. Επιπλέον, η ομάδα απέσπασε το Βραβείο Ασφάλειας Οχήματος για τέταρτη φορά στην ιστορία της, καθώς η έμφαση στην ασφάλεια του οχήματος και του οδηγού, αλλά και η γενικότερη οργάνωση και λειτουργία της ομάδας στον τομέα αυτό, εντυπωσίασε του κριτές του διαγωνισμού για ακόμα μία φορά. Η ομάδα μοιράστηκε επίσης μερικούς από τους αισθητήρες υδρογόνου της με άλλες ομάδες των οποίων οι αισθητήρες ήταν ελαττωματικοί, αποδεικνύοντας έμπρακτα το πνεύμα συνεργασίας του Μαραθώνιου.

Η ομάδα «Ποσειδώνας» από τα Τμήματα Μηχανολόγων Μηχανικών, Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, Μηχανικών Αυτοματισμού, καθώς και από τα Τμήματα της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο.) του Α.Ε.Ι. Πειραιά Τ.Τ.: Θα είναι η έβδομη συμμετοχή της στον διαγωνισμό. Πέρυσι, διαγωνίστηκε στην κατηγορία Prototype (Βattery Electric) με το πρωτότυπο όχημα «Τριήρης» και κατέκτησε την 9η θέση διανύοντας 412km/kWh, βελτιώνοντας σημαντικά την απόδοσή της. Επιπλέον, η ομάδα απέσπασε το Βραβείο Σχεδιασμού Οχήματος, καθώς το όχημά της ήταν εξαιρετικά αεροδυναμικό και είχε κατασκευαστεί με απόλυτη ακρίβεια. Το όχημα ήταν επίσης κατασκευασμένο από ανακυκλωμένο υλικό, ήταν οπτικά ελκυστικό και πολύ ασφαλές.

Η ομάδα «Προμηθέας» από τη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου: Αυτή θα είναι η δέκατη συνεχόμενη συμμετοχή της στον Μαραθώνιο. Πέρυσι, διαγωνίστηκε στην κατηγορία Prototype (Βattery Electric) με το πρωτοποριακό ηλεκτροκίνητο όχημα «Πυρφόρος» και κατέλαβε την 25η θέση αγγίζοντας τα 225 km/kWh.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ