top icon
Επικαιρότητα

5 αστέρια για το Nissan Leaf από τον EuroNCAP (+video)

Την ανώτατη διάκριση των πέντε αστέρων στις καθιερωμένες δοκιμές πρόσκρουσης του EuroNCAP απέσπασε το νέο Nissan Leaf.

Αφού ψηφίστηκε ως Πράσινο Αυτοκίνητο της Χρονιάς και έλαβε την υψηλότερη δυνατή βαθμολογία με πέντε αστέρια στην ασφάλεια από το Πρόγραμμα Αξιολόγησης Νέων Αυτοκινήτων στην Ιαπωνία, τώρα έρχεται να  προστεθεί στο «χαρτοφυλάκιο» του νέου Nissan Leaf και η κορυφαία βαθμολογία των 5 αστέρων στις δοκιμές ασφαλείας του EuroNCAP. Αξίζει να σημειωθεί πως το Leaf πρώτης γενιάς το 2011 ήταν το πρώτο αμιγώς ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο που βαθμολογήθηκε με 5 αστέρια από τον ανεξάρτητο ευρωπαϊκό οργανισμό ασφάλειας Euro NCAP.

Το νέο Leaf είναι το πρώτο αυτοκίνητο που δοκιμάστηκε από τον EuroNCAP σύμφωνα με τους νέους αυστηρότερους κανονισμούς του 2018. Για πρώτη φορά αξιολογήθηκε το σύστημα ανίχνευσης ποδηλατών, παράλληλα με άλλα σενάρια δοκιμών για αυτοκίνητα και πεζούς. Επιπλέον το νέο ηλεκτρικό μοντέλο της Nissan αξιολογήθηκε και σε συνθήκες με δοκιμή του συστήματος ανίχνευσης πεζών σε σκοτάδι, όπως και σε περιβάλλον χαμηλού φωτισμού, καθώς και ως προς την  απόδοση του συστήματος διατήρησης στη λωρίδα κυκλοφορίας όταν το αυτοκίνητο κινείται στην άκρη του δρόμου, είτε υπάρχει σχετική διαγράμμιση, είτε όχι.

Διαβάστε επίσης: Οδηγούμε στη Γαλλία το νέο Nissan Leaf

Σύμφωνα με τον Euro NCAP, τα αναθεωρημένα κριτήρια αξιολόγησης των αυτοκινήτων είναι τα αυστηρότερα που έχουν εφαρμοστεί μέχρι σήμερα στην Ευρώπη. Τα αυτοκίνητα δοκιμάζονται και αξιολογούνται σε τέσσερις βασικούς τομείς: προστασία των ενήλικων επιβατών (οδηγού και συνοδηγού), προστασία των παιδιών (στα ειδικά καθίσματα), προστασία των «ευάλωτων» πεζών, καθώς και στα βοηθητικά συστήματα ενεργητικής ασφάλειας.

Στην προστασία των ενηλίκων επιβατών το νέο Nissan Leaf βαθμολογήθηκε με 93% και στην προστασία των παιδιών με 86%. Η βαθμολογία του αυτοκινήτου στον τομέα των ευάλωτων χρηστών του δρόμου (πεζοί) ανήλθε στο 71%, επίδοση που το νέο Nissan Leaf απέσπασε και σε εκείνον των συστημάτων ασφαλείας._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ