top icon
Επικαιρότητα

8 μοντέλα της Ford Performance στην πίστα (+video)

Οκτώ σπορ μοντέλα της Ford μάχονται για τη νίκη στην πίστα Motorland της Βαρκελώνης.

Πρόκειται για την απόλυτη αναμέτρηση στην πίστα: οκτώ μοντέλα από τη γκάμα της Ford Performance για πρώτη φορά μαζί στην πίστα με τους οδηγούς της Ford Chip Ganassi Racing Team να τα πιέζουν στο όριο.

Στο νέο βίντεο της Ford Performance που γυρίστηκε στην πίστα Motorland της Βαρκελώνης, τα F-150 Raptor και Fiesta ST, το νέο Fiesta ST, το Focus RS, η νέα Mustang GT, η Mustang GT350R, το Ford GT παραγωγής και το αγωνιστικό Ford GT σε μία μεταξύ τους χρονομέτρηση σε ένα και μόνο γύρο στο σιρκουί των 5,345 χιλιομέτρων.

Τα γυρίσματα έγιναν σε συνεργασία με την Castrol Edge σε διάστημα μόλις τεσσάρων ωρών, κατά τη διάρκεια δοκιμών ελαστικών του αγωνιστικού Ford GT με τη συμμετοχή οκτώ οδηγών της Ford Chip Ganassi Racing Team εν’ όψει της νέας αγωνιστικής σεζόν.

Οι οκτώ οδηγοί ήταν οι Andy Priaulx, Harry Tincknell, Olivier Pla και Stefan Mücke που συμμετέχουν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής WEC, καθώς και οι Dirk Müller, Joey Hand, Richard Westbrook και Ryan Briscoe που συμμετέχουν στο Αμερικανικό Πρωτάθλημα IMSA Weather Tech Sports Car. Ο καθένας τους ανέλαβε να οδηγήσει ένα συγκεκριμένο μοντέλο Ford Performance, ξεκινώντας μάλιστα από διαφορετικό σημείο της πίστας. Το αποκορύφωμα ήταν μία μάχη ανάμεσα στα οκτώ αυτοκίνητα στην τελευταία στροφή και στην ευθεία τερματισμού. Η συγκεκριμένη αναμέτρηση ήταν η πρώτη και προφανώς μοναδική ευκαιρία για ένα Fiesta ST να αναμετρηθεί με τον νικητή του Le Mans, το αγωνιστικό Ford GT.

Στα γυρίσματα της αναμέτρησης χρησιμοποιήθηκαν τρία κινηματογραφικά συνεργεία, ένα drone και 16 κάμερες GoPro ενώ οι μάχες στην πίστα καταγράφηκαν σε εικόνα υψηλής ανάλυσης 4K από ένα ειδικά διασκευασμένο Ford Fiesta ST σε ρόλο camera car.

Τα μοντέλα της Ford Performance, είτε πρόκειται για εξελιγμένα pickup, είτε για καθαρόαιμα αγωνιστικά αυτοκίνητα με δάφνες στο Le Mans, διαθέτουν μοναδικά χαρακτηριστικά αλλά παράλληλα μοιράζονται προηγμένες τεχνολογίες που συνεπάγονται μοναδική απόλαυση στην οδήγηση. Από τα οκτώ αυτοκίνητα, τα έξι διαθέτουν κινητήρα Ford EcoBoost -από το μικρότερο 3κύλινδρο κινητήρα EcoBoost των 1,5 λίτρων του ολοκαίνουργου Fiesta ST έως τον EcoBoost των 3,5 λίτρων με τα δύο turbo στο F-150 Raptor, στο Ford GT παραγωγής καθώς και στο αγωνιστικό Ford GT.

H Mustang GT350R είναι εφοδιασμένη με τον εκπληκτικό V8 με flat-plane στροφαλοφόρο, ο οποίος αποδίδει 526 ίππους από 5,2 λίτρα ενώ η νέα Mustang GT φορά τον κλασικό 5-λιτρο V8. 

Ο Harry Tincknell δήλωσε:

«Ήταν ένα γύρισμα με σπαρταριστές στιγμές. Καθένας από τους οκτώ οδηγούς αγώνων ανέλαβε να οδηγήσει ένα συγκεκριμένο αυτοκίνητο στο όριο. Όλα θα μπορούσαν να συμβούν και συνέβησαν! Ήταν εκπληκτική εμπειρία για μένα να είμαι από τους πρώτους που έχουν οδηγήσει το ολοκαίνουργο Ford Fiesta ST, ένα από τα πλέον δημοφιλή αυτοκίνητα στον κόσμο. Και το κράτημά του ήταν όνειρο».

Τι δήλωσε όμως ο Richard Westbrook που οδήγησε το Focus RS;

«Ήταν ωραίο να αναμετρηθούμε με τους συναδέλφους της Ford Chip Ganassi Racing σε έναν εντελώς διαφορετικό αγώνα. Ήταν εκρηκτικό το κλίμα. Η Ford Performance διαθέτει αυτοκίνητα με τόσο διαφορετικές δυνατότητες και οι επιδόσεις όλων φάνηκαν στην πίστα».

Από την πλευρά του ο Stefan Mücke δήλωσε:

«Η οδήγηση της νέας Mustang GT στην πίστα ήταν απολαυστική. Μοναδικό ήταν και το να βλέπεις όλα τα αυτοκίνητα της Ford Performance στην πίστα την ίδια στιγμή. Ήθελε θάρρος να το κάνεις αυτό με μία ομάδα τόσο ανταγωνιστικών οδηγών! Η αναμέτρηση ήταν οριακή στις τελευταίες στροφές και ο καθένας ήθελε να νικήσει. Ήταν ένας εξαιρετικός γύρος, ιδιαίτερα απολαυστικός!».

Η δήλωση του Joey Hand: ήταν η εξής

«Μου αρέσουν τα άλογα γι’ αυτό και παρακαλούσα μέσα μου να μου τύχει η Mustang GT350R. Τα πράγματα αγρίεψαν στην πίστα αλλά περάσαμε υπέροχα. Θα συμμετείχα και πάλι».

Τέλος, ο Olivier Pla είπε:

«Προφανώς, ήταν ωραίο να οδηγείς το Ford GT στην πίστα Motorland. Το αισθάνεσαι ξεκάθαρα και φαίνεται πόσο γρήγορο είναι το αυτοκίνητο. Η οδήγηση του Ford GT στο όριο είναι κάτι πολύ ιδιαίτερο. Το αυτοκίνητο αυτό έργο τέχνης!».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ