top icon
Επικαιρότητα

Ανάκληση για τις Ferrari California T και 488 GTB για κίνδυνο πυρκαγιάς

Σύμφωνα με την Ferrari Β. Αμερικής, ένα «κατασκευαστικό ελάττωμα» στη γραμμή που τροφοδοτεί με καύσιμο των V8 κινητήρα των δύο αυτοκινήτων είναι πιθανό να προκαλέσει πυρκαγιά.

Το εν λόγω πρόβλημα εντοπίστηκε αρχικά στην California T και συγκεκριμένα σε 185 αυτοκίνητα που κατασκευάστηκαν για την αγορά των ΗΠΑ από τις αρχές Σεπτεμβρίου έως και τις αρχές Νοεμβρίου του τρέχοντος έτους. Η ανάκληση των συγκεκριμένων αυτοκινήτων τέθηκε σε ισχύ από την National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA), σε συνεργασία ασφαλώς με το αμερικάνικο παράρτημα της ιταλικής φίρμας.

Σήμερα, ωστόσο, η Ferrari ενημερώνει πως η συγκεκριμένη κατασκευαστική αστοχία, η οποία αφορά στο σύστημα τροφοδοσίας καυσίμου χαμηλής πίεσης και συγκεκριμένα σε μια «ένωση» με την τρόμπα βενζίνης, από την οποία μπορεί να προκύψει διαρροή καυσίμου στο χώρο του κινητήρα, εντοπίζεται και στις «αμερικάνικες» 488 GTB, οι οποίες διαθέτουν τον ίδιο μηχανικό σύνολο με την California T, με διαφορετικά βέβαια χαρακτηριστικά λειτουργίας.

Συνολικά, 304 Ferrari California T και 488 GTB αμερικάνικων προδιαγραφών επηρεάζονται από το εν λόγω πρόβλημα.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η ιταλική εταιρεία, προς το παρόν καμία 488 GTB δεν έχει παραδοθεί στην αγορά των ΗΠΑ. Έτσι, στην περίπτωση της California T πρόκειται ξεκάθαρα για «ανάκληση», ενώ σε εκείνη της 488 GTB, για «προσωρινή διακοπή διάθεσης», έως ότου αποκατασταθεί το εν λόγω πρόβλημα.

Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται πως σε καμία περίπτωση δεν έχουν αναφερθεί από νυν ιδιοκτήτες της California T περιστατικά φωτιάς στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού που οφείλονται στο ελαττωματικό αυτό εξάρτημα.

Θυμίζουμε πως αντίστοιχα… προβλήματα είχε αντιμετωπίσει στο παρελθόν και ο πρόγονος της 488 GTB, η 458 Italia.

Άγνωστο παραμένει μέχρι και αυτή τη στιγμή αν η συγκεκριμένη αστοχία αφορά αποκλειστικά στις «αμερικάνικες» και μόνο, California T και 488 GTB._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ