top icon
Επικαιρότητα

Ανάκληση και απαγόρευση πωλήσεων στη Γερμανία για την πετρελαιοκίνητη Porsche Cayenne

Tο διαβόητο λογισμικό χειραγώγησης των εκπομπών ρύπων που εντοπίστηκε και στον 3λιτρο V6 TDI κινητήρα του Ομίλου VW υποχρέωσε την Porsche να προβεί σε ανάκληση 22.000 Cayenne στην Ευρώπη. Ταυτόχρονα, οι ρυθμιστικές αρχές της χώρας επέβαλαν την αναστολή πωλήσεων του μοντέλου, έως ότου πραγματοποιηθούν οι δέουσες «αναβαθμίσεις».

Όπως ανακοινώθηκε από τον ίδιο τον Υπουργό Μεταφορών της χώρας, Alexander Dobrindt, η γερμανική κυβέρνηση έχει πλέον απτά στοιχεία ότι και η ευρωπαϊκή εκδοχή του 3λιτρου TDI κινητήρα που χρησιμοποιεί μεταξύ άλλων μοντέλων και η Porsche Cayenne φέρει το διαβόητο λογισμικό που χειραγωγεί τις εκπομπές ρύπων κατά τη διάρκεια των πιστοποιημένων μετρήσεών τους.

Μάλιστα, σε συνέντευξή Τύπου που παραχώρησε χθες στο Βερολίνο, ο Dobrindt επεσήμανε πως ως απόρροια των παραπάνω, οι ρυθμιστικές αρχές της χώρας αποσύρουν την έγκριση καταλληλότητας του μοντέλου, κάτι που μοιραία έχει ως αποτέλεσμα τη διακοπή-απαγόρευση πωλήσεων της «επίμαχης» εκδοχής της Porsche Cayenne στην εγχώρια αγορά αυτοκινήτου.

Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε ο Υπουργός Μεταφορών της Γερμανίας, υπάρχει «μεγάλη πιθανότητα» το εν λόγω λογισμικό να συνοδεύει την αντίστοιχη εκδοχή του κινητήρα που χρησιμοποιεί και το VW Touareg.

«Δεν το έχουμε ακόμα πιστοποιήσει αυτό, ωστόσο θα πραγματοποιήσουμε τους απαραίτητους ελέγχους άμεσα. Η VW θα συνεργαστεί μαζί μας για το αν υπάρχει τελικά αντίστοιχο λογισμικό», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Alexander Dobrindt.

Από τη μεριά της, η Porsche εξέδωσε τη δέουσα για τις περιστάσεις «διαταγή ανάκλησης» της 3λιτρης Cayenne ντίζελ ανακοινώνοντας πως στο σύνολο της ευρωπαϊκής αγοράς η αναβάθμιση του λογισμικού θα εφαρμοστεί σε περίπου 22.000 αυτοκίνητα που ήδη κυκλοφορούν στους δρόμους της γηραιάς ηπείρου. Από αυτά, σχεδόν τα 7.000 βρίσκονται εντός της γερμανικής επικράτειας.

Θυμίζουμε πως ο ως άνω κινητήρας είναι ο ίδιος με εκείνον που «εντοπίστηκε» από τις αρμόδιες αρχές των ΗΠΑ στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού να φέρει το διαβόητο λογισμικό χειραγώγησης των εκπομπών ρύπων._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ