top icon
Επικαιρότητα

Ανανέωση για το Peugeot 108

Μικρές αλλαγές για τον εκπρόσωπο της γαλλικής εταιρείας στη μίνι κατηγορία.

Όπως ακριβώς συνέβη και στην περίπτωση της ιαπωνικής εκδοχής του μοντέλου στα τέλη Φεβρουαρίου, έτσι και ο έτερος αδελφός της γνώριμης πλέον τριπλέτας ανανεώνεται στα σημεία. Στον τομέα της τεχνολογικής προίκας, το φρεσκαρισμένο Peugeot 108 διαθέτει ένα πλήρες «σετ» συστημάτων συνδεσιμότητας (Mirrorlink, AndroidAuto, Apple Carplay) με αναγνώριση φωνητικών εντολών πλέον, που ενεργοποιείται με το πάτημα ενός κουμπιού. Από εκεί και πέρα, στα συστήματα υποβοήθησης οδήγησης ήρθε να προστεθεί το σύστημα ανάγνωσης οδικών σημάτων, που έρχεται να πλαισιώσει τα Emergency Brake Assist και Lane Departure Warning System.

Κάτω από το εμπρός καπό του ανανεωμένου Peugeot 108 «παρών» εξακολουθεί να δίνει ο γνωστός 3κύλινδρος VVTi 1.000άρης κινητήρας των 72 πλέον ίππων, ο οποίος πληροί πλέον τις προδιαγραφές Euro 6c εκπέμποντας οριακά μικρότερες ποσότητες διοξειδίου του άνθρακα (86 gr/χλμ. στην έκδοση S&S). Συνδυάζεται δε με χειροκίνητο κιβώτιο ή και με αυτόματο 5άρι με paddles πίσω από το τιμόνι, καταναλώνοντας στην πρώτη περίπτωση μόλις 3,8 λίτρα καυσίμου για κάθε 100 χλμ.

Σύμφωνα με τους Γάλλους, ο VVTi κινητήρας διαθέτει αρκετές αλλαγές στα σωθικά του, με πρωταγωνιστές το νέο σύστημα ψεκασμού, τα υλικά που εξασφαλίζουν μικρότερες εσωτερικές τριβές, το σύστημα επανακυκλοφορίας των καυσαερίων, καθώς και τη διαφορετικό ράβδο εξισορρόπησης των κραδασμών που παράγει σε όλο το εύρος της περιστροφής του. Τέλος, βελτιώσεις έχουν γίνει και στον τομέα της ακουστικής, χάρη και στη νέα ηχομόνωση που έχει εγκατασταθεί στο χώρο φιλοξενίας του._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ