top icon
Επικαιρότητα

Ανανέωση για την BMW Σειρά 2 Active και Gran Tourer

Τα δύο μοντέλα διαθέτουν μικρές αισθητικές αλλαγές αλλά εκτενέστερες στους κινητήρες που αναλαμβάνουν από τη χρονιά που μόλις ξεκίνησε την κίνησή τους.

Ύστερα από τρία σχεδόν χρόνια παρουσίας και περισσότερες από 380.000 πωλήσεις ανά τον κόσμο, εκ των οποίων οι περισσότερες καταγράφονται στη Γερμανία, την Κίνα και τη Μ. Βρετανία, τα δύο MPV μοντέλα της Βαυαρικής εταιρείας δέχονται την απαραίτητη για την ανανέωσή τους φροντίδα. Τόσο στο σχεδιαστικό, όσο και στο μηχανολογικό τομέα. Σε ότι αφορά στην αισθητική, οι όποιες αλλαγές δεν αλλοιώνουν το γνώριμο αισθητικό DNA των δύο μοντέλων, με τις επεμβάσεις να περιορίζονται και στις δύο περιπτώσεις στα νέα φώτα LED, στην πιο φαρδιά μάσκα και στον ανασχεδιασμένο εμπρός και πίσω προφυλακτήρα, με τον πρώτο να διαθέτει πλέον μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα. Από εκεί και πέρα, στα 4κύλινδρα μοντέλα οι απολήξεις της εξάτμισης στο πίσω μέρος είναι πλέον δύο, ενώ νέα χρώματα και τροχοί έρχονται να εμπλουτίσουν έτι περαιτέρω το αισθητικό portfolio των εκδόσεων Active και Gran Tourer της Σειράς 2 της BMW.

Σε ότι έχει να κάνει με τα μηχανικά μέρη, η BMW περιορίζει τις ανακοινώσεις της αναφέροντας τις γενικές αναβαθμίσεις τις οποίες έχουν υποστεί οι κινητήρες των δύο μοντέλων καθώς και συγκεκριμένα τεχνικά χαρακτηριστικά τους. Συγκεκριμένα, όλοι οι κινητήρες έχουν υποστεί αλλαγές, στους εκκεντροφόρους, στους υπερσυμπιεστές και στο σύστημα ψύξης, που βελτιώνουν την απόδοση και την οικονομία καυσίμου. Στην Active Tourer η απόδοση κυμαίνεται από 109 έως και 231 ίππους και στη Grand Tourer από 109 έως 192 ίππους.

Ειδικά για τους πετρελαιοκινητήρες, η γερμανική εταιρεία ανακοινώνει πως από τον Μάρτιο του 2018 όλοι οι 4κύλινδροι θα διαθέτουν δύο τούρμπο αλλά και σημαντικές διαθέτουν «περιβαλλοντικές αναβαθμίσεις», στις οποίες περιλαμβάνεται η προσθήκη φίλτρου κατακράτησης σωματιδίων, ενός επιπλέον καταλύτη για τα NOx, καθώς και σύστημα περιορισμού των εκπομπών των τελευταίων στην εξαγωγή με ουρία (AdBlue). Επίσης, σημαντική είναι η προσθήκη του 7τάχυτου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη της BMW (στάνταρ στις 220i), το οποίο θα διατίθεται παράλληλα με το γνωστό αυτόματο «8άρι» (στάνταρ στις 225i XDrive και 220d) και το επίσης γνώριμο χειροκίνητο «6άρι».

Τέλος, η γκάμα της Active Tourer εμπλουτίζεται με την με την 225xe iPerformance έκδοση, η οποία εξασφαλίζει ηλεκτρική αυτονομά 45 χιλιομέτρων αποδίδοντας 224 ίππους. Η μέση κατανάλωση, σύμφωνα με τη νεότερη μεθοδολογία υπολογισμού της, είναι 2,5-2,3 λιτ./100 χλμ. και οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα 57-52 gr/χλμ._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ