top icon
Επικαιρότητα

Ανανέωση και για τις Mercedes S-Class Coupe και Cabriolet

Μικρές σχεδιαστικές αλλαγές, περισσότερη τεχνολογία και νέοι κινητήρες για τις δύο εκδόσεις αμαξώματος της Mercedes S-Class.

Μετά το φρεσκάρισμα νωρίτερα μέσα στη χρονιά που διανύουμε των 4θυρων παραλλαγών της οικογένειας S-Class, σειρά έχουν οι Coupe και Cabriolet παραλλαγές της, οι οποίες επίσημα θα παρουσιαστούν την επόμενη κιόλας βδομάδα στα πλαίσια της Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης.

Σχεδιαστικά, τα νέα φωτιστικά σώματα με τους 66 OLED λαμπτήρες έκαστο κερδίζουν τις εντυπώσεις, σε συνδυασμό με τις μικρές τροποποιήσεις στο σχήμα των προφυλακτήρων. Οι κορυφαίες εκδόσεις της γκάμας που φέρουν την υπογραφή της AMG διαθέτουν διαφορετική μάσκα, μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα και επιπλέον διακοσμητικά στοιχεία περιμετρικά του αμαξώματος.

Στο εσωτερικό οι πινελιές είναι αντίστοιχου ύφους. Ο πίνακας οργάνων έχει νέες γραφικές απεικονίσεις, με τους αγοραστές να έχουν πλέον τη δυνατότητα να επιλέξουν ανάμεσα στα επίπεδα εξοπλισμού Classic, Sport και Progressive. Διαφορετικό software διαθέτει και το infotainment σύστημα των Γερμανών που κοσμεί την καμπίνα, το οποίο τώρα διαθέτει τη δυνατότητα τρισδιάστατης απεικόνισης των χαρτών του συστήματος δορυφορικής πλοήγησης.

Στα μηχανικά μέρη των φρεσκαρισμένων S-Class Coupe και Cabriolet και συγκεκριμένα στους κινητήρες, την αφετηρία ορίζει η έκδοση S450 4Matic, με τον 3λιτρο V6 να αποδίδει 367 ίππους και 500 Nm ροπής. Η S560 4Matic εξοπλίζεται με τον 4λιτρο V8 κινητήρα της AMG GT, αποδίδοντας για την περίσταση 469 ίππους και 700 Nm ροπής. Από εκεί και πέρα, στη γκάμα αθροίζονται οι κορυφαίες S63 4Matic+ και S65, με την πρώτη να εξοπλίζεται με τον ίδιο κινητήρα που κινεί τις S560 με τη διαφορά ότι εδώ η απόδοση έχει σκαρφαλώσει στους 612 ίππους και η ροπή στα 900 Nm. H 12κύλινδρη και κορυφαία επιλογή της γκάμας έχει ονομαστική ισχύ 630 ίππων, τιμή που συνδυάζεται με μέγιστη ροπή της τάξης των 1.000 Nm.

Αξίζει να σημειωθεί πως όλες οι εκδόσεις προσφέρονται με το νέο 9τάχυτο αυτόματο κιβώτιο 9G-Tronic της Mercedes, με φωτεινές εξαιρέσεις τις S65 Coupe/Cabriolet, που «φορούν» το παλιό 7τάχυτο._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ