top icon
Επικαιρότητα

Αντίπαλο της Σειράς 3 της BMW ετοιμάζει η Kia

Το νέο, σπορ και πισωκίνητο, παρακαλώ, σεντάν των Κορεατών θα παρουσιαστεί στις αρχές του χρόνου.

Το εντελώς νέο, 4θυρο μοντέλο της μεσαίας κατηγορίας, που κοσμείται από τα γνώριμα «χρώματα» της Kia, βρίσκεται, όπως όλα μαρτυρούν, κυριολεκτικά προ των πυλών, καθώς πλέον δεν πρόκειται για φήμη, πολλώ δε μάλλον, για δημοσιογραφική… εικασία που βασίζεται εν πολλοίς στις κατασκοπευτικές φωτογραφίες που κατά καιρούς έχουν δει το φως της δημοσιότητας. Ο Albert Biermann, ο άνθρωπος που εδώ και καιρό έχει οριστεί από τα μεγάλα… κεφάλια της Kia ως υπεύθυνος για τη μηχανολογική εξέλιξη όλων των επερχόμενων μοντέλων της μάρκας, επιβεβαίωσε με τον πλέον επίσημο τρόπο την είδηση δίνοντας μάλιστα με συνεντεύξεις του πολλά στοιχεία στη δημοσιότητα αναφορικά με το «ποιόν» της κορεατικής αντι-3άρας.

«Το νέο αυτό μοντέλο βασίζεται σε μια νέα πλατφόρμα. Είναι ένα πολύ ενδιαφέρον όχημα που αγγίζει ένα άλλο επίπεδο σε επίπεδο συμπεριφοράς», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Albert Biermann, ο μηχανικός που επέβλεψε στο πρόσφατο παρελθόν την εξέλιξη των BMW M3/M4.

Από τη μεριά του, μιλώντας σε βρετανικά μέσα ενημέρωσης, ο υπεύθυνος σχεδιασμού της Kia, Peter Schreyer, δήλωσε:

«Θα παρουσιάσουμε πολύ σύντομα ένα εντελώς νέο salon με κίνηση στους πίσω τροχούς. Το αυτοκίνητο δείχνει πραγματικά πολύ cool. Η έμπνευση του αντλείται από το πρωτότυπο GT που παρουσιάστηκε στο 2011 στην Φρανκφούρτη».

Συνεχίζοντας να αποκαλύπτει στοιχεία, ο Biermann δήλωσε πως η εταιρεία «εργάζεται προκειμένου το ESC να βοηθά και όχι να είναι ενοχλητικό, ενώ σημαντική είναι η συμβολή σε αυτό του συστήματος Torque Vectoring».

Σε ότι αφορά στους κινητήρες, ο Biermann είπε πως «θα διαθέτει μια πλήρη γκάμα κινητήρων ντίζελ και βενζίνης, καθώς και μια κορυφαία έκδοση με επιδόσεις σπορ αυτοκινήτου».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η τελευταία θα εφοδιάζεται με έναν V6 κινητήρα 3,3 λίτρων που θα αποδίδει ισχύ που θα φλερτάρει ή και θα ξεπερνά τους 400 ίππους. Από εκεί και πέρα, σε ότι αφορά στα υπόλοιπα μηχανικά σύνολα, οι Κορεάτες αναμένεται να επιστρατεύσουν τις υπηρεσίες ενός 2λιτρου βενζινοκινητήρα, καθώς και του 2,2 ντίζελ του Sportage, με διαφοροποιημένα όμως χαρακτηριστικά απόδοσης.

Χωρίς ακόμα να έχει επιβεβαιωθεί, η πρεμιέρα του νέου 4θυρου μοντέλου της Kia θα πραγματοποιηθείς τις αρχές του επόμενου χρόνου στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ