top icon
Επικαιρότητα

Αποκάλυψη για το shooting brake πρωτότυπο της Kia

Ένα εντυπωσιακό πρωτότυπο που μας προϊδεάζει για τη μορφή των επερχόμενων μικρο-μεσαίων της μοντέλων παρουσιάσει στην επερχόμενη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης η Kia.

Είναι κάτι παραπάνω από προφανές πως ο αιχμηρός σχεδιασμός διαδραματίζει για τους ιθύνοντες της Kia έναν εξόχως πρωταγωνιστικό ρόλο στη διαφαινόμενη, εδώ και χρόνια, προσπάθειά τους να «κατακτήσουν» τη γηραιά ήπειρο. Το νέο, shooting brake πρωτότυπο που σας αποκαλύπτουμε σήμερα έρχεται να επιβεβαιώσει του λόγου το αληθές δίνοντας μια σαφή νύξη των σχεδιαστικών και όχι μόνο προθέσεων των πάντοτε ανήσυχων αυτών Κορεατών.

Παρά το γεγονός ότι πρόκειται για ένα πρωτότυπο με καταβολές που παραπέμπουν σε επιμηκυμένο στείσον βάγκον, η Kia επικαλείται στις επίσημες ανακοινώσεις που συνοδεύουν το φωτογραφικό υλικό που σας παραθέτουμε πως το εικονιζόμενο μοντέλο «φωτογραφίζει» τη μορφή που θα έχει ο αντικαταστάτης του γνωστού μας cee’d, ο οποίος αναμένεται να παρουσιαστεί μέσα στην επόμενη κιόλας χρονιά.

Με δεδομένη την ειλημμένη, όπως όλα δείχνουν, απόφαση της Kia να καταργήσει το pro_cee’d άμα τη εμφανίσει της νέας γενιάς, πολύ πιθανό είναι τη θέση του δίπλα στο «κλασσικό» 5θυρο μοντέλο να πάρει μια fastback παραλλαγή του που θα υιοθετεί πολλά από τα σχεδιαστικά γνωρίσματα του εικονιζόμενου πρωτοτύπου. Τακτική που είδαμε πρόσφατα να υιοθετείται και στη γκάμα μοντέλων από την ομόσταβλη Hyundai με τις 5θυρες και fastback εκδόσεις του i30.

Σχεδιαστικά, οι αναφορές στο 4θυρο Stinger, το οποίο αναμένεται να βρει στο εμπορικό του διάβα τα Audi A4, τη Mercedes C-Class και τη Σειρά 3 της BMW, είναι κάτι παραπάνω από εμφανείς. Αξίζει να σημειωθεί πως και αυτό το πρωτότυπο φέρει τη σφραγίδα του Peter Schreyer, όντας σχεδιασμένο στο αντίστοιχο κέντρο της κορεάτικης εταιρείας που βρίσκεται στην πόλη της Φρανκφούρτης.

Προ το παρόν, η Kia δεν ανακοινώνει στοιχεία που να αφορούν στις τεχνικές περγαμηνές του shooting brake πρωτοτύπου τους, κάτι που είναι πιθανό να συμβεί μόλις ανοίξουν και επίσημα οι πύλες της Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης την επόμενη εβδομάδα._X.A.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ