top icon
Επικαιρότητα

Audi: 8.000 χλμ. δοκιμών στο ‘Ring για τα RS μοντέλα της

Η Audi επιμένει -όπως όλοι οι μεγάλοι κατασκευαστές σπορ αυτοκινήτων- στη χρησιμότητα των δοκιμών εξέλιξης στη διάσημη πίστα του Nurburgring.

Το ότι η πίστα του Nurburgring αποτελεί το ιδανικό πεδίο δοκιμών για την εξέλιξη σπορ αυτοκινήτων για κάθε μεγάλο ή μικρό κατασκευαστή, δεν είναι κάτι νέο. Άλλωστε, είναι γνωστό τοις πάσι πως το συγκεκριμένο «τερέν» προσομοιώνει ιδανικά τις συνθήκες οδήγησης τις οποίες καλείται να αντιμετωπίσει ο… σκληροπυρηνικός οδηγός των εν λόγω αυτοκινήτων στον ανοιχτό δρόμο. Ως εκ τούτου, η Audi δηλώνει περήφανη για την επιλογή της να συνεχίζει την εξέλιξη των σπορ αυτοκινήτων της στο Ring αναφέροντας χαρακτηριστικά πως όλα τα RS μοντέλα της δοκιμάζονται στην πίστα-ειδική διαδρομή της «Πράσινης Κόλασης» τουλάχιστον για 8.000 εξαντλητικά χλμ. Απόσταση η οποία, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν οι ιθύνοντες της, υπερβαίνει ακόμα και εκείνη που καλύπτουν τα αγωνιστικά μονοθέσια κατά τη διάρκεια του διάσημου 24ωρου αγώνα αντοχής που πραγματοποιείται στο κάθε χρόνο στη γαλλική πίστα του Le Mans.

Όπως διευκρίνισε σε πρόσφατες δηλώσεις του ο επικεφαλής προϊοντικής ανάπτυξης της Audi Sport, Stephan Reil, τα 8.000 χλμ. δοκιμών αφορούν μόνο στα RS μοντέλα της μάρκας και όχι στις εκδόσεις S, μιας και οι τελευταίες εξ ορισμού δε διαθέτουν τον σκληροπυρηνικό οδηγικό χαρακτήρα των πρώτων._X.A.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ