top icon
Επικαιρότητα

Αυτή είναι η νέα Aston Martin DB11!

Πρόωρη αποκάλυψη για τον αντικαταστάτη της DB9, που επισήμως θα δει το φως της δημοσιότητας μεθαύριο Τρίτη, στα πλαίσια της Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκινήτου της Γενεύης.

Τον γύρο του διαδικτύου κάνουν οι πρώτες φωτογραφίες του νέου βρετανικού κουπέ της Aston Martin, του αυτοκινήτου με το οποίο ο διάσημος κατασκευαστής από την Gaydon θα επιχειρήσει να μπει με περισσότερες αξιώσεις στην κατηγορία των μεγάλων GT κουπέ μοντέλων.

Σχεδιαστικά, η νέα DB11 ακολουθεί διαφορετικά μονοπάτια από την DB9 «κουβαλώντας» στις αρκούντως κομψές εξωτερικές της επιφάνειες ουκ ολίγες επιρροές τόσο από το πρωτότυπο DBX, το οποίο θα αποτελέσει την πρώτη crossover πρόταση της εταιρείας, όσο και από το CC100, που «γεννήθηκε» το 2013 με αφορμή την επέτειο των 100 χρόνων της εταιρείας. Εμφανείς είναι, επίσης, οι αναφορές στην DB10, του αυτοκινήτου του πιο διάσημου… πράκτορα της μεγάλης οθόνης, του γνωστού μας «007», το οποίο παρήχθη, ειδικά για τις ανάγκες της ταινίας Spectre, σε μόλις 10 αντίτυπα.

Παρά το γεγονός ότι η Aston Martin δεν έχει ακόμα προβεί σε αποκαλύψεις, βέβαιο θεωρείται πως την κίνηση στη νέα DB11 θα χαρίζει ένας 12κύλινδρος σε διάταξη V κινητήρας με δύο τούρμπο και χωρητικότητα 5,2 λίτρων, ο οποίος θα αποδίδει περί τους 600 ίππους. Δομικά, σε σχέση με την απελθούσα DB9, η οποία ήδη μετρά πάνω από 12 χρόνια ζωής, η νέα DB11 θα βασίζεται, όπως όλα δείχνουν, σε μια τροποποιημένη εκδοχή του γνωστού βρετανικού δαπέδου VH της τελευταίας και όχι σε κάποια «πλατφόρμα» προερχόμενη από τους κόλπους της… συνεργαζόμενης Mercedes. Από την τελευταία, ωστόσο, η νέα DB11 αναμένεται να δανειστεί στο απώτερο μέλλον τον γνωστό V8 twin-turbo 4λιτρο κινητήρα της, ο οποίος πρωταγωνιστεί στην GT, αλλά και στις κορυφαίες εκδόσεις των σειρών C και Ε.

Η νέα DB11 θα διαθέτει μια σχεδιασμένη από την ίδια την Aston Martin αλουμινένια ανάρτηση, με διπλά ψαλίδια και στους δύο άξονες. Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες μέχρι και αυτή τη στιγμή πληροφορίες, στο συγκεκριμένο τομέα, όπως και σε εκείνο των ηλεκτρονικών συστημάτων, η αρωγή της Mercedes και ειδικότερα της AMG, πρέπει να θεωρείται κάτι παραπάνω από δεδομένη.

Ιδιαίτερα σημαντική θεωρείται η πληροφορία που θέλει τη νέα Aston Martin DB11 να διατίθεται τόσο με αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων της ZF, όσο και με χειροκίνητο 6 σχέσεων.

Περισσότερες πληροφορίες για τη νέα Aston Martin DB11, εντός των προσεχών ημερών. Ή και ωρών._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ